menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkés raguval töltött palacsinta, sajtszósszal


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Palacsintához:
- 20 dkg liszt
- 1 tojás
- 2 dl tej
- 3 dl ásványvíz
- 3 evk. olaj
- só
Töltelékhez:
- 50 dkg csirkehús
- 1 nagy hagyma
- 5 dkg ementáli
- 1 evőkanál tejföl
- só
- bors
- olaj
Tetejére:
- 1 dl főzőtejszín
- 1 dl tejföl
- 10 dkg ementáli
- só
- bors

Elkészítés:


A palacsinta minden alapanyagát egy tálba tesszük, robotgéppel összedolgozzuk és a megszokott módon kisütjük. A hagymát apróra vagdossuk, és kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott húst is és fűszerezzük. Mikor már a hús megpirult belekeverjük a tejfölt, de ekkor már nem sütjük tovább és hozzáadjuk a reszelt sajtot is. A palacsintákat egyenként megtöltjük a raguval, majd egy kiolajozott hőálló edénybe tesszük őket szorosan egymás mellé. A főzőtejszínt, a tejfölt és a reszelt sajtot összekeverjük, fűszerezzük, és a palacsintákra öntjük. 180 fokos sütőben 10-13 perc alatt készre sütjük, egy kicsit hagyjuk hűlni és már szeletelhetjük is.

Csirkés raguval töltött palacsinta, sajtszósszal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Krumplis tészta (Grenadírmars)
Krumplis tészta (Grenadírmars)

A hagymát, paprikát, burgonyát apró kockákra vágjuk. 1,5l-es edényben hevítünk zsírt, amiben felolvasztjuk a szalonna zsírját, megdinszteljük a hagymát, paprikát, majd félrehúzz...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsolt
Carbonara spagetti
Carbonara spagetti

A szalonnát felkockázzuk és egy jó nagy serpenyőben (vagy akár wokban) lepirítjuk, de nem kell teljesen ropogósnak lennie. A spagettit beledobjuk egy fazék lobogó forró, sós vízbe...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Mama sajtos pogija! :)
Mama sajtos pogija! :)

A langyos tejfölbe megfuttatni az élesztőt, közben a vajat a mikróba picit megolvasztani. A a lisztet, olvasztott margarint, tejfölös élesztőt, sót, tojást és a kis zsírral és a re...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Burgonyás lángos
Burgonyás lángos

1. A burgonyát meghámozzuk, eldaraboljuk és puhára főzzük, nyomóval pépesre törjük. 2. Liszttel és élesztővel összedolgozzuk, fél órát állni hagyjuk, majd ízlés szerinti formák...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk