menu

Családireceptkönyv.hu

Levelestésztába csavart camembert, mártogatóssal


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 2 levelestészta,
- 10 szelet bacon,
- ketchup,
- reszelt sajt,
- 1 camembert sajt,
- bazsalikom,
- 1 tojás,
- szezámmag,

Elkészítés:


A baconös csavart első lépéseként egy serpenyőben alaposan lepirítjuk a felkockázott bacont egy evőkanálnyi olívaolajon.
Lisztezett felületen kinyújtjuk a bolti leveles tésztát, majd egy nagy, kör alakú formával (nagyobb tortaforma, keverőtál, serpenyőfedő) kiszúrjuk a közepét. (A leeső darabokat se dobjuk ki! Készíthetünk belőle sajtos stanglit a partira.) Az így kapott kör alakot még alaposan kinyújtjuk, ügyelve arra, hogy megtartsa a kerek formát. Ennek a közepére helyezzük a camembert-t.
A camembert körül a tésztát körbekenjük a kechupps, reszelt sajtos, baconös kencével. Majd a másik leveles tésztát ugyanígy kinyújtjuk, kör alakot vágunk belőle, továbbnyújtjuk és ráhelyezzük a már megkent, camembert-es leveles tészta tetejére. A camembert körül ujjbegyeinkkel óvatosan lenyomkodjuk, hogy a tészta ne szakadjon ki.
A kör alak széleit villával benyomkodjuk, majd egy késsel bevagdossuk a camembert szélétől a villával lenyomkodott végéig. A bevagdosást az egész kör alakon elvégezzük. Az így kapott csíkokat megcsavarjuk.
A tetejét lekenjük egy felvert tojással, majd megszórjuk szezámmaggal és mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe 15-17 percre.
Mikor megsült, a camembert-nél levágjuk a leveles tészta tetejét egy késsel, letépünk egy baconös csavartat, beletunkoljuk a folyós, megolvadt camembert-be, és indulhat a buli!

Levelestésztába csavart camembert, mártogatóssal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Előételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsolt
Croque monsieur - a francia melegszendvics
Croque monsieur - a francia melegszendvics

3 dkg vajat felolvasztunk, megfuttatjuk benne a lisztet, majd tejjel felöntve sűrűre főzzük, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. A tűzről levéve hagyjuk hűlni. A kenyerek...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hanna
Zöldséges karfiolrizs
Zöldséges karfiolrizs

A zöldségeket megtisztítjuk, a karfiolt rózsáira szedjük, a tönkrészről a fásabb külsőt levágjuk, de a belső, zsenge részt megtartjuk, és késes robotgépben, több részletben finomra...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veronika
Mexikó: Jalapeño poppers
Mexikó: Jalapeño poppers

1. A paprikákat megmossuk, a száránál levágjuk a végét és kimagozzuk. Figyeljünk arra, hogy a paprika egyben maradjon, másképp kifolyik belőle a töltelék. * 2. A cheddart lereszel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Töltött tojás céklás-hagymasalátával (Gizi)
Töltött tojás céklás-hagymasalátával (Gizi)

Az előzőleg keményre főzött tojás pirosra festésével kezdjük. A céklát alaposan mossuk meg, majd főzzük puhára. Ezután szűrjük le, hűtsük ki, pucoljuk meg, és ízlés szerint vágj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk