- 2 levelestészta,
- 10 szelet bacon,
- ketchup,
- reszelt sajt,
- 1 camembert sajt,
- bazsalikom,
- 1 tojás,
- szezámmag,
A baconös csavart első lépéseként egy serpenyőben alaposan lepirítjuk a felkockázott bacont egy evőkanálnyi olívaolajon.
Lisztezett felületen kinyújtjuk a bolti leveles tésztát, majd egy nagy, kör alakú formával (nagyobb tortaforma, keverőtál, serpenyőfedő) kiszúrjuk a közepét. (A leeső darabokat se dobjuk ki! Készíthetünk belőle sajtos stanglit a partira.) Az így kapott kör alakot még alaposan kinyújtjuk, ügyelve arra, hogy megtartsa a kerek formát. Ennek a közepére helyezzük a camembert-t.
A camembert körül a tésztát körbekenjük a kechupps, reszelt sajtos, baconös kencével. Majd a másik leveles tésztát ugyanígy kinyújtjuk, kör alakot vágunk belőle, továbbnyújtjuk és ráhelyezzük a már megkent, camembert-es leveles tészta tetejére. A camembert körül ujjbegyeinkkel óvatosan lenyomkodjuk, hogy a tészta ne szakadjon ki.
A kör alak széleit villával benyomkodjuk, majd egy késsel bevagdossuk a camembert szélétől a villával lenyomkodott végéig. A bevagdosást az egész kör alakon elvégezzük. Az így kapott csíkokat megcsavarjuk.
A tetejét lekenjük egy felvert tojással, majd megszórjuk szezámmaggal és mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe 15-17 percre.
Mikor megsült, a camembert-nél levágjuk a leveles tészta tetejét egy késsel, letépünk egy baconös csavartat, beletunkoljuk a folyós, megolvadt camembert-be, és indulhat a buli!
3 dkg vajat felolvasztunk, megfuttatjuk benne a lisztet, majd tejjel felöntve sűrűre főzzük, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. A tűzről levéve hagyjuk hűlni. A kenyerek...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk, a karfiolt rózsáira szedjük, a tönkrészről a fásabb külsőt levágjuk, de a belső, zsenge részt megtartjuk, és késes robotgépben, több részletben finomra...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A paprikákat megmossuk, a száránál levágjuk a végét és kimagozzuk. Figyeljünk arra, hogy a paprika egyben maradjon, másképp kifolyik belőle a töltelék. * 2. A cheddart lereszel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz előzőleg keményre főzött tojás pirosra festésével kezdjük. A céklát alaposan mossuk meg, majd főzzük puhára. Ezután szűrjük le, hűtsük ki, pucoljuk meg, és ízlés szerint vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű