- 1 kg liszt,
- 50 dkg margarin,
- 3 tk só,
- 1 db egész tojás,
- 2 db tojássárgája,
- 7 g szárított élesztő,
- 1 dl tej az élesztőhöz,
- 3 dl tejfől,
A lisztet a margarinnal elmorzsolom, majd a többi hozzávalóval összegyúrom. 1 óra pihenés után vékonyra nyújtom, a tésztát megkenem tejföllel, felét megszórom apróra vágott sonkával, reszelt sajttal.
Ráborítom a tészta másik felét, pogácsaszaggatóval kiszaggatom, megkenem tojással, megszórom még reszelt sajttal, és mehet az előmelegített sütőbe közepes fokozaton.
Pintérné Joó Éva Burgonyás pogácsa Hozzávalók 40 darabra 1. A tésztához 2. 600 g burgonya (főtt, áttört) 3. 70 ml 2,8%-os tej 4. 1 nagy csipet kristálycukor 5. 25 g élesztő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a tejdölben elkevermni, ,ajd a többi hozzávalóval összedolgozni. Kis ideig pihentetni, kinyújtani, majd összehajtogatni. A nyújtást és a hajtogatást 15 percenként még...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesEgy tálban alaposan összekeverjük a zablisztet és a tejsavó proteint a szódabikarbónával. Utána a jöhet a kefir, túró, tojás-trió… és legvégül a kókuszzsír – folyékony formájában....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben futtasd fel az élesztőt a mézzel. A lisztet a kókuszsírral és az áttört burgonyával elkeverjük, hozzáadjuk a tojást, és a felfuttatott élesztőt, valamint a sót és az eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű