menu

Családireceptkönyv.hu

Spenótos nudli fokhagymás sajtmártással


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A nudlihoz:
- 30 dkg burgonya,
- 1 db tojás,
- 20 dkg finomliszt (szükség szerint),
- 10 dkg spenót,
- 2 ek olívaolaj,
- só ízlés szerint,
- bors ízlés szerint,
A mártáshoz:
- 1 csapott ek finomliszt,
- 1 ek napraforgó olaj (vagy olívaolaj),
- só ízlés szerint,
- cayenne bors ízlés szerint,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 3 dl tej,
- 10 dkg trappista sajt,

Elkészítés:


Elkészítés:
A nudlihoz:
Nudli: A spenótot forró vízbe dobjuk, és 20 másodperc után kivesszük. Lecsöpögtetjük, a vizet kinyomjuk belőle és apróra vágjuk. Tökéletes lesz akkor is (sőt, szerintem jobb...), ha nem forrázzuk le, hanem felvágjuk, és nyersen gyúrjuk bele a tésztába.
A főtt krumplit összetörjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A teljesen hideg a krumpliba beleütjük a tojást, sózzuk és borsozzuk.
Hozzákeverünk 2 ek lisztet és az olajat, utána pedig a spenótot, majd kiborítjuk a nyújtódeszkára. Gyúrjuk, és folyamatosan adagoljuk hozzá a lisztet.
Ezt addig folytatjuk, ameddig egy jól formálható, könnyű tésztát nem kapunk. Ez általában akkor következik be, ha már nem nagyon ragad a kezünkhöz az anyag. Ha úgy érezzük, hogy jó, egy nudlit lecsippentünk belőle és kifőzzük próbaképpen.
Cipót formálunk belőle, 10 percig pihentetjük, majd szeleteket vágunk, és azokat kisujjnyi vastagságúra megsodorjuk. 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Ezeket egy vágódeszkán gyűjtjük össze, lisztet szórunk rá, hogy ne ragadjanak össze, a végén pedig sós vízben kifőzzük (ha feljön a víz színére - nagyjából 1 perc - ki lehet venni).
Leszűrjük, és olívaolajjal meglocsoljuk.
Mártás: A lisztből és az olajból világos rántást készítünk, amihez hozzáreszeljük a fokhagymát.
Forró tejjel - habverővel keverve - felengedjük, sóval és az őrölt csilivel ízesítjük.
Hozzáadjuk a reszelt sajtot, és ízlés szerinti sűrűségűre forraljuk. Ez azt jelenti, hogy ha sűrű, öntünk hozzá még tejet, ha pedig híg, akkor sajtot teszünk hozzá.
Úgy tálaljuk, ahogy a képen látszik.

Spenótos nudli fokhagymás sajtmártással

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
TEJSZÍNES-SZALONNÁS-SAJTOS MÁRTÁS: CARBONARA
TEJSZÍNES-SZALONNÁS-SAJTOS MÁRTÁS: CARBONARA

Elkészítés: 1. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, majd serpenyőben ropogósra pirítjuk, a pörcöket kiszedjük, papírkendőn lecsepegtetjük. 2. Tálban felverjük a tojásokat, össze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
 Pásztor tarhonya
Pásztor tarhonya

A szalonnát zsírjára pirítom, kiveszem a lábasból és félre teszem. A visszamaradt zsíron megpirítom az apróra vágott hagymát, megszórom, fűszerpaprikával ráteszem a kicsi kockára v...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkés tészta
Csirkés tészta

a tészta lehet maradék is, de ha mégsem akkor, enyhén sós, lobogó forrásban lévő vízben, főzzük ki a csomagoláson lévő utasítás szerint. A csirkemellt alaposan megmosom, papírtör...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
VARGABÉLES
VARGABÉLES

Először is a tepsit kikenem vajjal, meghintem zsemlemorzsával. A finommetéltet, lobogó sós vízben pár perc alatt kifőzöm, leszűröm, majd hideg vízzel leöblítem. A tojások sárgájá...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk