- 4 szelet pulykamell filé,
- 20 dkg sajt,
- 2 hegyes erős paprika,
- 2 paradicsom,
- 2 szál újhagyma,
- 1 kávéskanál só,
- 1 mk fehér bors,
- 1 mk fűszerkeverék,
A pulykamell szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és megszórjuk szárnyas fűszerrel.
A sajtot lereszeljük, a paradicsomot, zöldpaprikát és az újhagymát kis kockára vágjuk. A reszelt sajtot összekeverjük a paprikával, paradicsommal és a hagymával. Ízesítjük sóval, őrölt borssal.
A tölteléket a hússzeletek egyik oldalára halmozzuk és felgöngyöljük. A “göngyölegeket” szorosan alufóliába csavarjuk, tepsibe vagy sütőrácsra tesszük és előmelegített sütőben kb 20 percet sütjük. Utána kibontjuk a csomagok tetejét és 10-15 percre visszatesszük a sütőbe, amíg szép piros színt kap.
Párolt zöldséget készítettem mellé.
A húsokat jól megmossuk és egy tányérra tesszük. A vajat elkeverjük a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel, átkenjük vele a húsokat. Ha a combokon a bőr is rajta marad, akár alá is...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű- csirkeszárnyakat megmosom, lecsöpögtetem róla a vizet. Az olajat kikeverjük a ketchuppal, hozzáadjuk az erős pistát, a zúzott fokhagymát. --A csirkeszárnyakat sózzuk és borsozz...
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: KözepesA megtisztított combokat bedörzsölöm a sült csirke fűszerkeverékkel. A hagymát és a krumplit megtisztítom és fél cm vastagra szeletelem őket. Egy hőálló edény aljába töltöm az ola...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkedarabokat sóval és borssal, meghintjük, lisztbe forgatjuk. Olvasszunk egy evőkanál vajat egy vastag falú edényben. Amikor a vaj habosodik, adjuk hozzá a csirkedarabokat egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes