menu

Családireceptkönyv.hu

Tüzes göngyölt pulykamell


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 4 szelet pulykamell filé,
- 20 dkg sajt,
- 2 hegyes erős paprika,
- 2 paradicsom,
- 2 szál újhagyma,
- 1 kávéskanál só,
- 1 mk fehér bors,
- 1 mk fűszerkeverék,

Elkészítés:


A pulykamell szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és megszórjuk szárnyas fűszerrel.
A sajtot lereszeljük, a paradicsomot, zöldpaprikát és az újhagymát kis kockára vágjuk. A reszelt sajtot összekeverjük a paprikával, paradicsommal és a hagymával. Ízesítjük sóval, őrölt borssal.
A tölteléket a hússzeletek egyik oldalára halmozzuk és felgöngyöljük. A “göngyölegeket” szorosan alufóliába csavarjuk, tepsibe vagy sütőrácsra tesszük és előmelegített sütőben kb 20 percet sütjük. Utána kibontjuk a csomagok tetejét és 10-15 percre visszatesszük a sütőbe, amíg szép piros színt kap.

Párolt zöldséget készítettem mellé.

Tüzes göngyölt pulykamell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tepsis csirke, mennyei szaftos finomság!
Tepsis csirke, mennyei szaftos finomság!

A húsokat jól megmossuk és egy tányérra tesszük. A vajat elkeverjük a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel, átkenjük vele a húsokat. Ha a combokon a bőr is rajta marad, akár alá is...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csipős mézes csirkeszárny
Csipős mézes csirkeszárny

- csirkeszárnyakat megmosom, lecsöpögtetem róla a vizet. Az olajat kikeverjük a ketchuppal, hozzáadjuk az erős pistát, a zúzott fokhagymát. --A csirkeszárnyakat sózzuk és borsozz...

Elkészítési idő: 1ora
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csirkecombok pityóka ágyon
Csirkecombok pityóka ágyon

A megtisztított combokat bedörzsölöm a sült csirke fűszerkeverékkel. A hagymát és a krumplit megtisztítom és fél cm vastagra szeletelem őket. Egy hőálló edény aljába töltöm az ola...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Csirkecomb vadász módon
Csirkecomb vadász módon

A csirkedarabokat sóval és borssal, meghintjük, lisztbe forgatjuk. Olvasszunk egy evőkanál vajat egy vastag falú edényben. Amikor a vaj habosodik, adjuk hozzá a csirkedarabokat egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk