menu

Családireceptkönyv.hu

Túrókrémes puffancs


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 9
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához:
- 300 g liszt,
- 125 g puha vaj,
- 1 db tojás,
- 75 g cukor,
- fél teáskanál sütőpor,
- fél teáskanál só,
- 60 g tejföl.
Hozzávalók a töltelékhez:
- 300 g tehéntúró,
- 60 g cukor,
- 1 tojássárgája,
- 30 g liszt,
- 25-30 g tejföl,
- 1 tasak vaníliás cukor,
A lekenéshez:
- 1 tojássárgája,
- 1 teáskanál tej,
- porcukor a leszóráshoz,

Elkészítés:


Keverjük bele a lisztbe a sütőport, a puha vajat kavarjuk ki a cukorral, használjunk kézi robotgépet. A vajas keverékhez adjuk hozzá a tojást, a sót és a tejfölt és keverjük ki jó krémesre, majd gyorsan dolgozzuk össze a liszttel. Fóliával takarjuk le a tésztát és tegyük hűtőbe 1 órára.
A töltelék elkészítése: a liszt kivételével kavarjuk össze a töltelékhez szükséges hozzávalókat, ha szeretnénk, hogy krémesebb legyen, akkor robotgéppel keverjük ki. Miután jól összekevertük a hozzávalókat, adjunk hozzá a lisztet és azzal is keverjük össze.
Osszuk el a tésztát 9 egyenlő részre. Szórjuk meg liszttel a munkaasztalt, majd nyújtsuk ki egyenként a tésztadarabokat 0,5 cm vastagságúra és 11 cm átmérőjűre, majd tegyünk mindegyik darab tésztára egy jó nagy kanál tölteléket.
A megtöltött kifliket tegyük tepsibe, amit előzőleg kibéleltünk sütőpapírral, majd kenjük le őket a felvert tojássárgájával, amihez hozzáadtunk egy teáskanál tejet. Süssük a kifliket nagyjából 30 percig, 180 fokon. Amikor megsültek, hagyjuk egy kicsit hűlni és szórjuk meg porcukorral.

Trükkök, tippek, praktikák:


9 db nagyobb puffancs lesz belőle.

Túrókrémes puffancs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sacko
Földiepres, krémes torta roppanós csoki réteggel
Földiepres, krémes torta roppanós csoki réteggel

A piskóta tésztához a tojások fehérjét kemény habbá verjük. Amikor a hab már kezd habosodni még keverés közben hozzá adagoljuk a cukrot, majd amikor kemény habot kaptunk adjuk hozz...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Almás fahéjas zabpalacsinta
Almás fahéjas zabpalacsinta

Az almát reszeld le kisebb lyukú reszelőn, és szórd meg fahéjjal. Egy tálban vegyítsd a száraz hozzávalókat, tehát a zablisztet, a sütőport és a sót. Egy másik edényben jól keverd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Meggy varázs
Meggy varázs

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá felverjük. Hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáját és ezekkel is verjük egy kicsit. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a kakaóport,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Brownie rumos szilvás
Brownie rumos szilvás

A csokoládét a vajjal vízgőz fölött olvasszuk fel. Szitáljuk át a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és alaposan keverjük össze. Simítsuk sütőpapír...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk