menu

Családireceptkönyv.hu

Dobálós savanyúság alaplé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


i Dobálós darabos savanyúság alapé, ahogy én készítem: 10 l víz - én nem szoktam felforralni - 1,5 kg cukro, 40 dkg só, 3 liter ecet, 10%-os, ízlés szerint, 3 cs. Na-Benzoát, 2 cs szemes bors, 2 cs koriander, 2 cs mustármag, 7 mokkás kanál borkén, 2-3 cs babérlevél. Ez a mennyiség nekem két vödörre elég, az egyik kb. 5 literes, a másik olyan 15 körüli.


minden mehet bele recim 1 liter viz, 3 dkg. só, 1 dl 20 %-os ecet, 15 dkg. cukor, 1 mokkáskanálnyi borkénpor, egy napig hagyom a levet állni, és konyhasót használok. egy napid hagyom állni a levet, és másnap öntöm rá a savanyítani valóra, csalamádé, vagy ami van, paprika vagy más egyéb, még a karfiol is kifehéredik tőle, nagyon jó reci, nekem bejött sok éve így rakok el nagyobb mennyiséget is.

Elkészítés:


uborka, káposztával töltött cecei vagy bogyiszlói paprika, alma paprika, utóbbiak erét én kivágom, hogy ne legyen nagyon csípős, zöld paradicsom, sárgarépa, káposzta cikk (őszi káposzta), karfiol, cukkini (bár utóbbi nekem megpuhult tavaly), apró hagyma, sárgarépa - ezt mind belerakom

Trükkök, tippek, praktikák:


Én anyósomtól úgy tanultam 1 liter víz, 1 evőkanál só, 3 evőkanál cukor és 1 dl ecet, fűszerek: bors, koriander, borókabogyó, ha van kapormag. Az ecet kivételével felforralom teszek bele pici borként és tartósítót, 2-3 perc forralás után elzárom és akkor teszem bele az ecetet. Ha kihűlt akkor öntöm a savanyúságra- Ezek az arányok literenként értendők, ahány liter a víz annyiszor több a többi anyag is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Málna vagy szeder dzsem
Málna vagy szeder dzsem

A málnát gondosan átválogattam,átmostam és szűrőben lecsepegtettem.Főzőedényben felfőztem és hozzáadtam a cukorral elvegyített dzsemfixet,5 percig zubogva főztem.Tiszta,csírátlanít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Narancsos céklalekvár
Narancsos céklalekvár

1. A céklát megmosom, megfőzöm, botmixerrel ledarálom. 2. Hozzáadom a többi hozzávalókat, a csokit érdemes előolvasztani. 3. 15 percig rotyogtatni. 4. üvegekbe rakni, 10 percig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Befőtt
Befőtt

A cukrot felforralom a vízzel. Belerakom a gyümölcsöt a befőttes üvegbe, és ráöntöm a meleg szirupot. (teleöntöm) Szalicilt teszek a tetejére, 1 mokkáskanálnyit. Ngay lábasba tes...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karfiol sós lében
Karfiol sós lében

Kochen fokozaton 90 percre (100°C)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk