menu

Családireceptkönyv.hu

Kifli(kipróbálni,finom)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


70 dkg liszt 2 db tojás, 1dl olaj, 5dkg élesztő 1 dl tej, 1 kis doboz joghurt, só ízlés szerint.

Elkészítés:


A megkelt tésztát 4 részre osztani, kör alakra myújtani, megkenni olvasztott vajjal, reszelt sajttal megszórjuk, rá a másik kör alakú tészta. Ezt a kétrétegü tésztát 16 cikkre vágjjuk és feltekerjük. Ezt megísmételjük a másik 2 tésztával ís. Lehet sútni mindkárt, vagy lefóliázva a hútöben pihentetve, másnap. Jó sütést mindenkinek

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Zsemle
Zsemle

1. A hozzávalókat felsorolás szerint tettem a kenyérsütő gépbe (élesztőt a liszt közepébe kell tenni, aztán betemetni), majd elindítottam a dagasztóprogramot (nálam 2 óra 20 perc),...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Olívás sajtos stangli (Levendulalány)
Olívás sajtos stangli (Levendulalány)

Reggelre lehet frissen is, lsd lenn! :) A liszteket átszitálom egy tálba, elkeverem benne a sót. A langyos vízbe belemorzsolom az élesztőt, majd a liszthez adom és tésztává gyú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Marika
Pityókás kenyér
Pityókás kenyér

x

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsike
Édes-mazsolás ír szódás kenyér
Édes-mazsolás ír szódás kenyér

Az ír szódás kenyérhez először a száraz hozzávalókat kell összekeverni, majd hozzá kell adni az írót és pár gyors mozdulattal össze kell gyúrni. Kicsit ragacsos a tészta, de nem ke...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk