menu

Családireceptkönyv.hu

Perec(igazi)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg liszt,½liter tej,5 dkg élesztő,2 evőkanál cukor,1 evőkanál só, 1,5 dl olaj.Kelt tésztát készítünk,32 részre vágjuk,hosszú rúddá sodorjuk,pereccé formázzuk.Tetejét felvert tojással megkenjük és sütjük.Félsülésnél az alábbi folyadékkal csurgatjuk le:3 evőkanál liszt,1 evőkanál só➕ kevés víz.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vaníliás kifli
Vaníliás kifli

A hozzávalókat összegyúrjuk,30 percig pihentetjük,majd ismét összegyúrjuk,hogy puha könnyen kezelhető legyen.Hengert formálunk belőle és kb 70 db-ra felvágjuk.Lehet kisebbre,nagyob...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: A
Sajtos pogárcsa 2 helyezett, a nagyonjó után
Sajtos pogárcsa 2 helyezett, a nagyonjó után

210 fokos sütőbe sütjük.

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sörös kenyér
Sörös kenyér

Kis tálkába öntünk 1 dl sört, és beleszórunk 1 kanálnyi lisztet meg 1 kávéskanál cukrot. Belemorzsoljuk az élesztőt, és megvárjuk, hogy felfusson (világosbarna hab képződjön a foly...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anikó
278. Császárzsemle 1.
278. Császárzsemle 1.

A vajat nem kell megolvasztani, a hűtőből kivéve apró kockákra vágva a többi hozzávalóval együtt dagasztani, közepesen kemény tészta. Azt figyelembe kell venni, hogy a hideg vaj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk