menu

Családireceptkönyv.hu

FETÁS MEDITERRÁN LECSÓ SÜTŐBEN SÜTVE


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 ek. olívaolaj
1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
3 db paradicsom
2 db tv paprika
¼ kaliforniai paprika
½ főzőtök
½ padlizsán
3 db tojás
2 tk. fűszerpaprika

őrölt fekete bors
morzsolt oregánó

Elkészítés:


Először megtisztítjuk és összevágjuk a hozzávalókat. A vöröshagymát félkarikára, a fokhagymát apróra, a paprikát, paradicsomot, tököt, padlizsán pedig egyforma méretű kockákra.

Felkockázzuk a feta sajtot is. Finomra vágjuk a petrezselymet és a friss bazsalikomot. Az újhagymát pedig felkarikázzuk.

2. Olajat forrósítunk, melyben rövid ideig dinszteljük a hagymát. Majd tűzről lehúzva megszórjuk fűszerpaprikával, elkeverjük és hozzáadjuk a felkockázott paprikát, paradicsomot, padlizsánt és tököt. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval is. Elkeverjük, majd kb. 6 percig lefedve pároljuk. A lényeg, hogy a zöldségek ne puhuljanak meg teljesen, mert a sütőben kell tovább puhulniuk.

3. 6 perc után hozzáadjuk a fokhagymát majd egy cserépedénybe vagy más hőálló tálba öntjük az előkészített lecsót. Merőkanál segítésével három mélyedést készítünk a lecsóba, melybe három egész tojást teszünk nyersen. A tojásokat enyhén megsózzuk, majd 200 C fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, amíg a tojás megfő. A tojásnak kissé krémesnek kell lennie, a zöldségeknek pedig roppanósnak.

Félidőben megszórjuk a lecsó tetejét a kockázott feta sajttal is.

4. A sütőből kivéve megszórjuk az újhagymával, petrezselyemzölddel és a friss bazsalikommal.

FETÁS MEDITERRÁN LECSÓ SÜTŐBEN SÜTVE

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Eredeti pásztortarhonya
Eredeti pásztortarhonya

Egy serpenyőben olajat hevítünk, amin megfonnyasztjuk az apróra felkockázott vöröshagymát. Hozzászórjuk a tarhonyát és a karikára vágott kolbászt - kb. 5 perc alatt egy kicsit meg...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Tejszínes, darálthúsos, kukoricás rakott krumpli
Tejszínes, darálthúsos, kukoricás rakott krumpli

A krumplit héjában megfőzzük. A darált húst olajon pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a tejszínnel. Hagyjuk főni kicsit, ha kell, öntsünk rá egy kis vizet.Hozzákeverjük a tejfö...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marci
Francia rakott burgonya
Francia rakott burgonya

A burgonyát meghámozzuk, egészben, sós vízben megfőzzük. Nem kell teljesen puhára, mert még sülni fog a sütőben Ha a burgonya kihűlt, vékony karikára szeleteljük. A bacon szalonn...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Chilis bab
Chilis bab

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk