70 dkg darált hús
½ kg tarkabab vagy 3 db vörös bab konzerv
1 db kukorica konzerv
1-2 csomag Chilis bab por
só-bors
A húsból pörköltet készítek, majd ha kész, megszórom a chilis bab porral. Közben a babot megfőzöm. Mikor mindennel elkészültem, a hozzávalókat összeöntöm, és visszateszem a tűzre, hogy kicsit összeérjenek az ízek. A babról nem kell leszűrni a vizet, mert jó vele meghígítani a chilis babot.
Ha szükséges utóízesítem.
A lisztet, az élesztőt, a tejet, a sót és az olívaolajat borítsuk egy nagyobb edénybe, majd gyúrjuk össze, míg lágy tésztát nem kapunk. Ha túl lágy lett, tegyünk bele mé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű0. Annyi vízbe, hogy elfedje, egészben feltesszük a husit + 2 púpos tk só, 1 tk bors, 2-3 babérlevél, egy csepp ecet, hagyma, zöldségek nagyobb darabokban. És lassú tűzön fedő alat...
Elkészítési idő: 5 óra Nehézség: KözepesA burgonyát alaposan megmossuk, majd héjában, enyhén sózott vízben majdnem puhára főzzük. Leszűrjük, hideg vízben kissé kihűtjük, lecsöpögtetjük. Amíg a krumpli puhul, előkészítj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet, az olívaolajat, a cukrot, valamint a porélesztőt összekeverni hozzáadni a lisztet és a sót. 1 órát kelni hagyni, utána átgyúrni, kettészedni (két pizzára elég, ami nem k...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: Könnyű