Hozzávalók:
40 dkg simaliszt
5 dkg élesztő
1 tk cukor
1 dl langyos tej
2 kk só
2 ek olaj
kb 1,5 dl langos víz, vagy amennyit felvesz
Feltét:
ketchup
apróra vágott pirított szalonna
kockára vágott sonkás szalámi
kockára vágott párizsi szalámi
apróra vágott paprika (elmaradhat)
karikára vágott hagyma
reszelt sajt a tetejére
A langyos cukros tejben felfuttatott élesztővel és a többi hozzávalóval jól kidolgozzuk a tésztát. 1 órát kelesszük, tepsinagyságúra kinyújtjuk és a feltétet rárakjuk. 180°C-on kb. 20 percig sütjük.
A kinyújtott tésztát ketchuppal megkenjük. Tetszőleges feltétet rakhatunk rá.
Az eredeti kenyérlángos tejföllel készül ketchup nélkül.
Egyenletes tésztává összedolgozom a lisztet, tojássárgáját, tejet és vaníliás cukrot (ebbe a részbe adagolható 1-3 evőkanál rum is). A tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot ve...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy kis edényben forrósítsuk fel a maradék olívaolajat, dobjuk bele a rozmaring leveleit, és egy kicsit együtt forrósítsuk, hogy a rozmaring íze jól kioldódjon a forró olajban....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt langyos tejben megfuttatom, a liszttel, a tejföllel és a sóval a kenyérsütőgépbe teszem és kidolgoztatom. Letakarom, és kb. fél órát langyos helyen kelesztem. A tész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A szalonnát kockákra vágom, és kisütöm. Sárgára pirítom benne az apróra vágott vöröshagymát. Közben a megtisztított burgonyát apróra darabolom. A megpirult hagymát pa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű