1 kg oldalas ( feldarabolva ) 1 kg savanyúkáposzta, 2 fej hagyma, zsiradék,
Kb fél kg liszt, fél kocka élesztő, kb. 4 dl tej
Az oldalast feldarabólni és úgy oda tenni mind a pörköltet kevés lével. A savanyúkáposztát alaposan átmosni és a húshoz keverni. A gombóchoz a langyos cukros tejbe megfuttatni az élesztőt. A lisztbe teszek egy kis sót és közepes keménységü tésztát dagasztok. Ha megkelt a tészta és a hús is puha, a tésztából gombócokat szaggatok a húsos káposzta tetejére. Fedő alatt hagyom a gőzbe megfőni a gombócokat
Először előkészítjük a háztartási fóliát, majd egy nagyobb darabot levágunk belőle és az asztalra/konyhapultra tesszük. A fóliára rákanalazzuk a túrót, letakarjuk egy réteg fóliáva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikákat kicsumázzuk. A gombát apró kockákra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük a felvágott vöröshagymával s fokhagymával együtt. Kiszedjük, hozzáadjuk a darált csirkehúst, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt virágokra kell szedni és alaposan megmosom, majd sós vízben megfőzöm. Az apróra vágott hagymát olajon kevés delikáttal megpárolom, megszórom pirospaprikával és rádobom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit pucold meg és reszeld le. Sózd meg ízlésed szerint, majd szitáld bele a lisztet, és keverd bele a tojással együtt. Annyi vizet tegyél bele, amennyivel közepes keménységű...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű