A léhez:
3 l víz
3,7 dl 10 %-os ecet
25 dkg cukor
2 ek só (nem jódozotttt)
Fűszerek egy 720 ml-es üvegház:
1/4 kk egész feketebors
1/4 kk koriander mag
1/4 kk mustármag
1 szál kapor
1 vékony darabka torma
1-2 babérlevél
Az üveg aljába helyezzük a kaprot, a tornát, a babérlevelet és a fűszereket.
A dörzsivel alaposan megmosott kicsi uborkákat szorosan beállítják az üvegbe. A felöntőlevet felforraljuk és visszahűtjük, majd az üvegeket feltöltjük, hogy elfedje az uborkákat. Az üvegeket szorosan lezárjuk, majd 85 fokos vízben 30 percig dunszzoljuk. A végén szárazdunsztba tesszük.
Az uborkát meghámozzuk, karikára vágjuk, besózzuk és állni hagyjuk. A fokhagymát összetörve a tejfölhöz adjuk, a borecettel habosra kavarjuk. Az uborkát kinyomkodjuk és egy tálba...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűEgy tál fölött, sűrű lyukú szűrőben vagy vászonkendőben hagyd a joghurtot lecsöpögni legalább 3 órán át, de még jobb egy egész éjszaka. A tzatzikihoz a legjobb görög joghurtot has...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHidegen a hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk az uborkát, szőlőlevelet, és pár napig állni hagyjuk.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű