500 g finomliszt,1 dl tej,1 kk. cukor,2,5 dkg élesztő,2 tojás+1 sárgája,só,bors,5 evőkanál olaj.A töltelékhez 100 g ecetes uborka,25 dkg főtt sonka,20 dkg trappista sajt/edami sajt,2-3 kanál tejföl,1 kk.mustár,1 evőkanál szezámmag.
A két tojással kelt tésztát készítünk,duplájára kelesztjük,kb. 30-40 perc alatt.A töltelékhez az uborkát apró kockákra vágjuk,sonkát daráljuk,a sajtot lereszeljük.Összedolgozzuk,ízesítjük.A tésztát két cipóra osztjuk,2x12 db kiflit készítünk belőle.A tepsiben konyharuhával letakarva ismét 20-25 percig kelesztjük.Lekenjük a tetejét a tojássárgával,szezámmaggal szórjuk őket.200 c-ra előmelegített sütőben kb. 40-45 percig szép pirosra sütjük.
A tejet meglangyosítjuk. Belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot. A lisztet beleszitáljuk, a sót, az olajat hozzáadjuk. Dagasztógéppel lágy, de nem ragadós tésztát készítün...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez keverjük a sót, hozzáadjuk az olajat és az élesztős tejet. Összegyúrjuk és kelesztjük fél órát. Vékonyra nyújtjuk a tés...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz összes tej negyedével, és a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, a maradék langyos tejjel bedagasszuk. Konyharuhával letakar...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű