menu

Családireceptkönyv.hu

Padlizsánkrém


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


padlizsán
lilahagyma
fokhagyma
majonéz
só, bors
parmezán

Elkészítés:


A padlizsánt félbevágva és a húsát bevagdosva tedd be a sütőbe. Ezt az első lépést egyébként előző nap is megcsinálhatod, így reggel már a kész alapanyag vár rád a konyhában. A sült padlizsán húsát kanalazd egy tálba. Ha igazán krémes textúrát szeretnél, turmixold át. Apróra vágott lilahagymával, egy kevés fokhagymával, majonézzel és sóval, borssal ízesítsd. Tálalásnál egy kis parmezánnal még jobban megbolondíthatod.

Padlizsánkrém

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Zöldborsós hagymás bulgur
Zöldborsós hagymás bulgur

A vöröshagymát apró kockára vágjuk, majd elkezdjük dinsztelni a kókuszzsíron. Adunk hozzá egy pici sót, megborsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel. 10-15 percig fedő alatt dinszteljü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rántott hagyma
Rántott hagyma

1. Jó nagy hagymafejet 1 centi vastag karikákra szeletelek, vigyázva, ne essen szét, besózom, kicsit hagyom a sóban állni, utána liszt-tojás-zsemlemorzsa panírban megsütöm.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Parasztburgonya
Parasztburgonya

1. A szalonnát 1 cm-es kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk. 2. A hagymát is nagyobb kockákra vágjuk, majd a szalonnára öntjük, ízesítjük, és pirítani kezdjük. 3. Nem kell so...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Márti
Pikáns hagymalekvár
Pikáns hagymalekvár

Az első és legfontosabb teendőd az, hogy a hagymát vágd félbe, majd szeleteld olyan vékony félkörökre, amilyenre csak tudod. Ha ezzel elkészültél, és a könnyeiddel is megküzdöttél,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk