500 g burgonya
2 ek olívaolaj
só ízlés szerint
A sütőt előmelegítjük 200 º-ra, légkeverésen.
A burgonyát alaposan megmossuk, szárazra töröljük (ne hámozzuk meg). Mindegyiket hosszanti irányban négy részre, cikkelyekre vágjuk. Megforgatjuk a burgonyahasábokat olívaolajban és sütőpapírral vagy szilikonlappal bélelt tepsire tesszük.
Körülbelül 45 perc alatt aranyszínűre sütjük. Sózzuk és azonnal fogyasztjuk.
A petrezselyem püré A megtisztított petrezselyem gyökeret vízben só nélkül puhára főzöm. Turmixgépben pürésítem. Sóval és citromlével ízesítem szívesen. Vajjal kikeverem, krémes...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű1. A krumplikat megmossuk, majd héjában feltesszük sós vízben főni (de lehet megpucolva is, kisebb darabokra vágva, ekkor előbb megfő, viszont többet veszít vitamintartalmából.)...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa vajon megdinszteljük a felaprított vöröshagymát, majd hozzátesszük a szintén felaprított sárgarépát és kaliforniai paprikát. Pár percig pároljuk, majd hozzátesszük a többször átm...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A rizsbe jó sok finomra vágott petrezselymet teszünk, ilyenkor hagyma nem kell bele. 2. A rizst nem szabad keverni, amíg fő, csak utána, amikor már készen van.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű