Tésztához:
50 dkg liszt
2 kk só
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
1 ek cukor
12,5 dkg margarin
Töltelékhez:
1 kis fej vöröshagyma
1 ek olaj
2 dl paradicsomlé
1 csipet só
1 csipet bors
1 gerezd fokhagyma
1 csipet morzsolt oregánó
2 csapott ek liszt
2 ek ketchup
15 dkg sajt
Az élesztőt felfuttatjuk 1 ek cukorral a meleg, de nem forró tejben.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a margarint, és a felfutott élesztőt.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Amíg kel, a töltelékhez a hagymákat megtisztítjuk.
A vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, felöntjük a paradicsomlével, beleszórjuk a fűszereket, belezúzzuk a fokhagymát és belehintjük a lisztet. Sűrűre főzzük. Legvégül belekeverjük a ketchupot.
A megkelt tésztát egészen enyhén lisztezett felületre borítjuk.
3-4 mm vastagra és téglalap alakúra elnyújtjuk.
Lekenjük a paradicsomos szósszal és meghintjük a reszelt sajttal.
A hosszabbik oldaláról kezdve szorosan feltekerjük.
KB. 2 cm vastag csigákat vágunk le.
Sütőpapírral bélelt tepsi sorakoztatjuk, helyet hagyva a csigák között, mert még nőni fognak.
Előmelegítjük a sütőt és a tepsiben még 30 percet kelesztjük.
180 fokon 23 perc alatt a középső bordamagasságon hőlégkeveréssel megsütjük.
A tésztát sós vízben kifőzzük. Közben a hagymát apróra vágjuk. A brokkolit, ha nem fagyasztott, kicsi rózsákra szedjük, a kaliforniai paprikát felcsíkozzuk. Egy magasabb falú ser...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA felolvasztott margarinon megpároljuk az apróra vágott hagymát. Hozzátesszük a gombát, ízesítjük és puhára pároljuk. Belekeverjük a lisztet és felöntjük a tejjel. Beleszórjuk a re...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűFőzzük a tésztát sós, forrásban lévő vízben, majd szűrjük le. melegítsünk fel 4 teáskanál olívaolajat és adjuk a leszűrt tésztához, majd ezt követően adjuk hozzá a rukolát. Rázogas...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA langyos vízben elmorzsoljuk az élesztőt, beletesszük a sót, majd a többi anyaggal összeállítjuk a tésztát.Viszonylag puhább tésztánk lesz, de ettől lesz igazi “békebeli” lángosun...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű