2 csirkemáj
1 tojás
1/2 fej (kicsi)vöröshagyma
3 szál petrezselyemzöld
2 evőkanál búzadara
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 szeletke vaj
só
bors
A hagymát nagyon apróra vágom.
A májat késsel elkaparom. A petrezselyemzöldet felaprítom.
A vajat felforrósítom, megdinsztelem rajta a hagymát. Hagyom kihűlni.
Hozzáadom a petrezselyemzöldet, a tojást és a májat. Sózom, borsozom. Összekeverem.
Beleteszem a grízt és a zsemlemorzsát......összekeverem.
Teáskanállal......a forró levesbe szaggatom. Kb. 5 percig főzöm.
Lassú forrásban éppen hogy lévő levesbe kekk szaggatni akkor nem fő szét
A krémhez kikeverjük a túrót a tejföllel, porcukorral, reszelt citromhéjjal, sóval és a tojások sárgájával. A masszába forgatjuk a mazsolát, a kifőtt, leszűrt tésztát, végül összef...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézRagut készítünk: Kizsírozott tűzálló tál aljára pár szelet bacon, rá egy vékony tésztaréteg, rá a kelragu baconkockákkal, rá egy tésztaréteg , ezt ismételjük, legfelülre tészta. H...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA túrót szitán áttörjük. Hozzátesszük a tojás sárgáját, a kikapart vaníliamagot, a porcukrot és a lisztet. Alaposan összekeverjük. A tojásfehérjét habosra keverjük, és ezzel laz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverni, szaggatni forró vízbe.
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Közepes