2 kg červenej papriky
300 ml 9 % octu
1 l vody
3-4 strúčiky cesnaku
30 g cukru
20 g soli
½ lyžice celého čierneho korenia
4-5 ks bobkového listu
400 g horčice
300 ml oleja (250 ml zmiešame s horčicou, 50 ml nalejeme na vrch pohárov)
Papriky umyjeme a očistíme od jadierok. Nakrájame na kúsky.
Do veľkého hrnca nalejeme vodu, pridáme cukor, ocot, soľ, korenie a bokové listy. Premiešame. Pridáme papriku a privedieme do varu – od momentu, kedy voda zovrie, varíme 7-10 minút. Papriku potom scedíme a necháme dobre odkvapkať.Olej vymiešame metličkou s horčicou a túto zmes primiešame ku paprike.Zmes plníme do sterilizovaných pohárov. Dobré je na vrch každého pohára naliať trochu vriaceho oleja. Potom dobre uzavrieme a necháme vychladnúť. Poháre môžete ešte na 10 minút do vyhriatej rúry, ale nie je to potrebné. Necháme vychladnúť a skladujeme na tmavom chladnom mieste
Fügét turmixolni. Sűrűre főzni.Hozzá a többi , kicsit össze forralni. Két folpack közé nátriumbenzoát. Száraz dunszt.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzilvát magozni. Darálni /elhagyható / Tepsi,ecet szilva. 100 fok. Szilvalekvár sütőben - cukor és keverés nélkül - a jó érett szilvát mossuk meg, magozzuk ki. tiszta edény...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikát megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk. A szintén megtisztított és feldarabolt hagymával és fokhagymával együtt lábosba öntjük, hozzáadjuk a babérlevelet, a sót, a cukrot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű