3 kg füge
kis citromhéj
citromlé
kis fahéj
20 dkg cukor /polisett/ /elhagyható
Fügét turmixolni.
Sűrűre főzni.Hozzá a többi , kicsit össze forralni.
Két folpack közé nátriumbenzoát.
Száraz dunszt.
Olyan szilvát kell a befőzéshez alkalmaznunk, ami nem rohadt, nem kukacos, kissé lehet puha és szottyadt. Vegyünk elő egy akkora lábast, amibe belefér majd a szilva, az oldalát ola...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz epreket tisztítás után elnegyedeltük. Egy lábasba beletettem a cukrot, ráöntöttem a vizet, sűrűre forraltam. Eközben a zselésítőt elkevertem az eperrel, majd beleöntöttem a cuko...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűedffs
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzilvalekvárt mióta az eszemet tudom egy üstben/vájdlingban főzzük minden nélkül – 4-5-6 óráig takaréklángon – amíg besűrűsödik, csak kimagozzuk. Addig kell főzni, amíg besűrűsödik...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű