menu

Családireceptkönyv.hu

paradicsomos pulykamell


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0 dkg pulyka- (vagy csirke) mell
3 evőkanál liszt

Olaj
15 dkg füstölt, főtt pulykacomb
1 fej vöröshagyma
3 dl paradicsomlé
őrölt bors
bazsalikom
majoranna
3 dl tejföl
20 dkg füstölt sajt

Elkészítés:


A pulykamellet hosszú csíkokra vágom, megsózom, majd egyenként lisztben megforgatva, forró olajban átsütöm. Egy tűzálló tálba, vagy tepsibe szedem.
Közben elkészítem a paradicsomos ragut:
Kevés olajon megfonnyasztom az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadom az ugyancsak apró kockára vágott füstölt pulykacombot. Amikor kissé már megpirult, felöntöm a paradicsomlével, fűszerezem az őrölt borssal, bazsalikommal, majorannával, és ha szükséges sóval. Ezt a ragut ráöntöm a pulykamellre, rákenem a tejfölt, és reszelt füstölt sajttal megszórom. Sütőbe helyezem, addig, amíg a sajt kissé rápirul.
Párolt rizzsel tálalom.

paradicsomos pulykamell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejfölben pácolt csirkemell tepsis reszelt krumpliva
Tejfölben pácolt csirkemell tepsis reszelt krumpliva

Egy mélyebb edényben elkészítjük a pácot: a tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A csirkemelleket felszeleteljük, a vastagabb részeke...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Ropogós, fűszeres csirke a sütőből
Ropogós, fűszeres csirke a sütőből

A húsokat megmossuk, átkenjük sóval és borssal, majd egy tálba tesszük, ráöntjük a tejet és 2-3 órán át lefedve pihentetjük. Akár egy egész éjszakát is hagyhatjuk a tejben. Mikor k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Chilis-narancsos-mézes csirke
Chilis-narancsos-mézes csirke

Chilis-narancsos-mézes csirke :) Recept: Készítettem egy pácot, és ebben hagytam állni egy éjszakát a sózott-borsozott csirkét. Pác: 1 narancs leve, 1 narancs húsa, 2 kanál méz,...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anya-mami
Borsos tokány
Borsos tokány

1.A húst megmossuk, 1 cm vastag és 5 cm hosszú csíkokra vágjuk. 2.Az apróra vágott hagymát zsírban megdinszteljük, beletesszük a finomra vágott fokhagymát, majd a paradicsompüré...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk