_ 2 evőkanál barna cukor
- 1 evőkanál szója szósz
- 2 db közepes vöröshagyma apróra vágva
- 1 db Kápia paprika darabolva
- 2 db paradicsom darabolva
- 0,5 liter paradicsomlé
- 3 gerezd fokhagyma zúzva
- 1 dl száraz bor
- 1 evőkanál mustár
- 2 evőkanál kechup
A barna cukrot karamellízálom egy kisebb edényben, majd hozzá adom a hagymát, és az összes hozzávalót, melyeket puhára főzök.
Az elkészült szószt szükség szerint turmixolom, és üveg edénybe rakom , felhasználásig a hűtőben tárolom.
Meghámozzuk, felaprítjuk a birsalmákat, majd fél liter vízben a sóval, cukorral, szegfűszeggel, fahéjjal és a szerecsendióval puhára főzzük. A tejszínből és lisztből habarást kész...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz almát lábosba tesszük, beleöntjük a vizet. Annyi víz kell bele, hogy éppen ellepje az almákat. Felforraljuk, és puhára főzzük. Közben a teljfölben simára kavarjuk az étezési ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszeturmixoljuk a paradicsomot az oregánóval/bazsalkommal, olajjal, fokhagymával, valamint a borssal, és szükség esetén sóval. Hűtőszekrényben 1-2 napig tárolható.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűígy
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű