- 0,5 kg fagyasztott előfőzött garnéla
- 1 db tojás
- 4 evőkanál kukorica keményítő
- 3 evőkanál oliva olaj
- 1 db nagy fej vöröshagyma csíkokra vágva
- 2 gerezd fokhagyma + ugyanennyi gyömbér reszelve
- 1/4 fej lila káposzta csíkozva
- 1/4 fej kínai kel csíkozva
- 1/4 kg zöld hüvelyű zöldbab
- 1 db csicsóka reszelve
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1/2 bögre rizs
A rákokat tojásba, mártom, majd kukorica keményítőbe forgatom, forró olajban készre sütöm.
Zöldség köret:
A megmaradó olajba beleteszem a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért, kis párolás után a káposztát, a kínai kelt, és a csicsókát is. Szójaszószt öntök alá, majd 1 evőkanál balzsamecettel , kis sóval ízesítem. Átforgatás után, hozzáadom a zöldbabot is, felöntöm 1 dl zöldség alaplével, majd készre párolom.
Sült rizs:
1/2 bögre rizst olívaolajon fehérre pirítok egy nagyobb serpenyőben, felöntöm 1 bögre forró zöldség alaplével, kis házi vegetával ízesítem. Lassú lángon addig főzöm, amíg egy kicsit odakap az edény aljához
Az édes savanyú mártáshoz használható az Uncle Bens csípős szecsuáni mártása is.
A tejet langyosítsd meg, add hozzá a cukrot, és tedd bele az élesztőt. Futtasd fel, azaz várd meg, amíg a térfogata a többszörösére nő, a teteje pedig habos lesz. Addig a tojást, a...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesKardamomot késsel kicsit megtörjük, majd szegfűszeggel, fahéjjal, pucolt és darabolt gyömbérrel az 500 ml vízben felforraljuk. Hozzáadjuk a 2 teafiltert - 3 percig forrásban lévő v...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA Gyoza készítési módja: kb 40 db batyutésztára elegendő 250 g finomlisztet önts egy keverőtálba, 1 csipetnyi sóval. Önts hozzá apránként 1 dl forró vizet, kevergetve, amíg a lis...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepesformázza gömbré, tekerje be a fóliába és hagyja legalább 2 órán át friss helyen pihenni, de a hűtőszekrényben nem. Ez a tészta, hagyjuk pihenni néhány órán át. Most készítse elő a...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Közepes