- 1 db egész kacsa, az aprólék kivételével
- 2 evőkanál mustár
- 2 evőkanál grill fűszer keverék( házi)
- 1 evőkanál liba zsír
- 1 dl víz
A kacsa sütnivalót megszórom a fűszerkeverékkel, és megkenem a mustárral.
Öntöttvas, vagy cserép sütőedénybe helyezem, alulra libazsírt kenek.
Felöntöm a vízzel, majd kb 2 órát párolom.
Ha a hús majdnem puha leveszem az edény tetejét, és ropogósra sütöm.
Párolt káposztával, és krumpli pürével tálalom.
Nyúzd le a kacsacombok bőrét, arra nem lesz szükség most. A combokat vágd ketté, és papírtörlővel itatsd át. Kevés zsiradékon pirítsd meg a póréhagymát és a gyömbért, pirítsd meg...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: NehézA csirkecombokról leszedjük a bőrt, a csirkemájakat megtisztítjuk és kettévágjuk. A combokból kivesszük a csontot, vigyázva, hogy a hús egyben maradjon. Megsózzuk, megborsozzuk, és...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAprítóval a rózsaborsokat felaprítjuk. Pici olajon megpároljuk a felaprított hagymát/zellert. Hozzáöntjük a joghurtot, a citromlét, a fokhagymát, a mustárt, a cukrot, a balzsamec...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű14 db csirke szárny,,1 nagy fej kockára vágott hagymát,4 gerezd fokhagymát,üvegesre párolok,majd 2 evőkanál lecsót adok hozzá,,bele teszem a csirke szárnyat,meg szórom piros paprik...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű