1 fej lilakáposzta
1 ek. zsiradék
1 fej hagyma
só, édesítőszer
ecet
A káposztát gyaluljuk le, a hagymát kockázzuk fel.
A hagymát megpároljuk a zsiradékon, majd rádobjuk a káposztát. Sózzuk, édesítjük és ecetezzük ízlésünknek megfelelően, majd lassú tűzön addig pároljuk, míg finom puha nem lesz.
A burgonyát meghámozom, kockázom, és sós vízben puhára főzöm. Leszűröm, össze töröm, kissé hagyom állni. Hozzákeverem a vajat, 2 tojássárgáját, ízesítem sóval, szerecsendióval. Lis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA salátának való burgonyát megfőzzük, majd meghámozzuk és karikára vágjuk. Letakarjuk, hogy langyos maradjon. Kevés olajon megpároljuk a kockára vágott hagymát, majd adunk hozzá e...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA kínai éttermekből már sokan jól ismerjük a tojásos sült rizst. Igazából otthon is, viszonylag könnyen elkészíthetjük. Kellemesen fűszeres, különleges ízvilágú köret, akár a megsz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát megtisztítjuk, torzsáját kivágjuk, jól megmossuk és egyenletes vékony metéltre vágjuk vagy káposztagyalun legyaluljuk. Mikor levét kissé kiadja, jól kicsavarjuk. Mindi...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes