menu

Családireceptkönyv.hu

Burgonya krokett


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
80 dkg burgonya (lisztes, szétfövő)
5 dkg vaj
2 db tojássárgája
Só, 2 csipet reszelt szerecsendió

Panírozáshoz:
1 egész tojás, 2 db tojásfehérje
10 dkg zsemlemorzsa
Só, olaj a sütéshez.

Elkészítés:


A burgonyát meghámozom, kockázom, és sós vízben puhára főzöm. Leszűröm, össze töröm, kissé hagyom állni. Hozzákeverem a vajat, 2 tojássárgáját, ízesítem sóval, szerecsendióval. Lisztezett deszkán rudat formázok belőle, és 5-6 cm-es darabokra vágom. Kézzel áthömpörgetem, és bepanírozom őket. (liszt, tojás, zsemlemorzsa).
Bő forró olajban szép pirosra sütöm. Frissen az igazi!

Burgonya krokett

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar  töltött burgonyaPirított szalonnával
töltött burgonyaPirított szalonnával

Szaftosabb és ízletesebb krumpli talán nincs is, mint ez a változat. A félig megfőtt krumplit töltsd meg némi sajttal és zöldfűszerekkel, a tetejére pedig halmozz apróra kockázott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Galuska
Galuska

Az összetevőkből készíts laza szerkezetű tésztát. Forrásban lévő sós vízbe szaggasd a nokedlit, amikor feljön a víz tetejére, szűrőkanállal szedd ki. Hideg vízzel öblítsd le, így...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Tepsis krumpli
Tepsis krumpli

1. A burgonyát főzd meg héjában, majd hámozd meg, s kockázd fel. 2. Egy tágas tepsit zsírozz ki bőven, terítsd el benne a feldarabolt krumplit, sózd meg alaposan és a tetejét i...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hagymás törtburgonya
Hagymás törtburgonya

A burgonyát megfőzzük,megtörjük Bő olajban kockára vágott hagymát pirítunk és a krumplira öntjük. Nagyon finom,ha maradék hús zsiradékban sül a hagyma

Elkészítési idő: Fél óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk