menu

Családireceptkönyv.hu

Vörösboros kuglóf


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg rama
28 dkg liszt
4 db tojás
2 csomag vaníliás cukor
20 dkg kristálycukor
fél kiskanál fahéj
1 kanál keserű kakaópor
1,75 dl vörösbor
1 csomag sütőpor
15 dkg étcsokoládé
A forma kikenéséhez rama

Elkészítés:


A puha ramat a kétféle cukorral, és a tojás sárgákkal habosra keverjük. A lisztet, a kakaóval, fahéjjal, sütőporral összekeverjük, majd a borral együtt a habosra kevert masszához adjuk.
Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A csokoládét apró darabokra vágjuk, vagy reszeljük. Én vegyesen szoktam reszelni-vágni. Ha kész a kemény fehérje akkor a masszához keverjük, beletesszük a csokoládét is. Ízlés szerint lehet bele tenni mazsolát is. A kuglóf formát kivajazzuk, beletesszük a masszát. A sütőt előmelegítjük, és közepes lángon (160-180 fokon sütjük). Kb 1 óra alatt megsül, de érdemes közben tűpróbát csinálni.

A kész kuglófot ízlés szerint lehet leönteni csokoládéval.

Vörösboros kuglóf

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Mákos kalács
Mákos kalács

Tészta: A tejben felolvasztom a zsírt. Ha már nem túl meleg a tej, beleteszem a cukrot, majd az élesztőt belemorzsolom és hagyom felfutni. A liszthez hozzáadom a sót, majd hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mákvirág kalács
Mákvirág kalács

az élesztőt kevés tejben felfutattjuk -a hozzávalókat összekeverjük ...dagasztjuk -letakarjuk és kelesztjük duplájára Kiboritjuk kicsit kinyujtjuk ( 30x40 )téglalapra f...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gluténmentes fatörzs 9 db-hoz
Gluténmentes fatörzs 9 db-hoz

A dagasztótál aljába öntöttem a langyos tejet, a cukrot, az élesztőt, az olajat és a liszteket, majd mindent összedolgoztam a dagasztógéppel. Egy kis tálba a dagasztott tészta felé...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Közepes
share
Avatar Répás-almás kuglóf
Répás-almás kuglóf

1. Turmixgépben daráljuk össze a kölest és a hajdinát. Én egy magasabb és egy közepes fokozatot szoktam váltogatni, amíg kb. dara finomságú nem lesz a keverék. Ekkor mérjük a turmi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk