1 nagy csirkemell
20 dkg gomba (konzerv)
5 gerezd fokhagyma
2 dl főzőtejszín
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt
friss petrezselyemzöld
só, bors
olaj
A húst vékony szeletekre vágjuk és átkenjük a fűszerekkel. Kevés olajban mind a két oldalát 2-3 percig sütjük, majd hozzáadjuk a felaprított gombát és a zúzott fokhagymát. Öntünk alá egy kevés vizet és fedő alatt pár percig pároljuk. A tejszínhez keverjük a lisztet és a tejfölt, ráöntjük. Elkavarjuk, a hússzeleteket megforgatjuk és felforraljuk. Rászórjuk a felaprított petrezselyemzöldet és már le is vehetjük a tűzhelyről. Melegen tálaljuk.
Tipp: Azt az ízesített joghurtot használjuk amelyik ízt szeretnénk hangsúlyozni. Fahéj mellett szegfűszeggel is lehet ízesíteni
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KönnyűA hagymát vágd nagyon apróra, és pirítsd meg egy kevés olajon. Ezután öntsd rá a szintén nagyon apróra vágott gombát, és fűszerezd meg. Amikor a levét elfőtte - ez akár 20 perc is...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA gesztenyemasszát villával kissé összetöröm, majd turmixgép poharába téve a tejszínnel összekeverem. A pudingport külön simára keverem a tejjel. A gesztenyés keveréket felöntöm a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű