1 kg koktél paradicsom
5 kis fej hagyma
8 cikk fokhagyma
2 csípős paprika... elhagyható vagy édes paprikával lehet helyettesíteni
egy csokor friss oregánó
egy csokor friss kakukkfű
kettő ág bazsalikom...
1 evőkanál só
2 evőkanál olaj
2 evőkanál cukor
A paradicsomot, paprikát, hagymákat olajjal és a sóval felteszem főni...mielőtt mixeltem beleraktam a fűszereket és a cukrot... ezzel is főztem 5 percet...
alaposan szét főztem, majd botmixerrel átdolgoztam,...
ezután egy szitán átnyomtam... majd vissza tettem a tűzre... addig főztem folyamatos kevergetés közbe, amíg a kellő sűrűséget elértem, ekkor sterilizált üvegekbe raktam.
Száraz dunsztba rakom és ott várom, hogy kihűljön, majd mehet a polcra.
A vajat és az olívaolajat összeolvasztjuk egy lábasban. Rápréseljük a fokhagymát, és megkeverjük. Hozzáöntjük a tejszínt, fűszerezzük (fehér borssal szebb), és ha átmelegedett, bel...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűAz apróra vágott kaprot vízben megfőzzük, majd a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. Ecettel savanyítjuk, és újra felforraljuk. Tükörtojásra vagy töltött tökre nagyon finom.
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű1 A tojássárgákhoz egy habverővel keverjük hozzá a sót, cukrot, és a mustárt. 2 Vékony sugárban, folyamatos keverés mellett keverjük hozzá az olajat is. Jó minőségű olajat haszn...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymát felaprítjuk, majd olajon 1-2 perc alatt megfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztet, jól elkeverjük és felöntjük a vízzel. Hozzáöntjük a tejszínt, felforraljuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű