cannelloni tészta (nekem úgy másfél doboz kellett)
1 kg darált sertés hús
1 fej hagyma,
1-2 gerezd fokhagyma
trappista sajt,
kék sajt (125 g)
15 dkg gomba
olaj, liszt, tej a tejmártáshoz,
4 kis doboz tejföl
oregano, bazsalikom, fekete bors, só
2 tojás
A húst összekeverem a hagymával, fokhagymával, apróra vágott gombával, valamennyi reszelt trappistával, tojással és a fűszerekkel.
Ezzel a töltelékkel megtöltöm a tésztacsövecskéket és tepsibe teszem őket.
Az olajat megforrósítom, néhány kanál lisztet kissé megpiritok benne és szépen felengedem tejjel és felforralom. Utána keverem bele a tejfölt, a reszelt kék sajtot és még trappistát.
Ezt ráöntöm a tésztára és letakarom alufóliáva. Úgy másfél-két órára beteszem a sütőbe, majd leveszem a fóliát és a tetejére is reszelek trappistát. Aranysárgára sütöm.
A csirkemellet apró kockákra vágjuk és egy evőkanál olivaolaj, só és bors keverékébe bepácoljuk 1 egy órára. A csirkemellet apró kockákra vágjuk és egy evőkanál olivaolaj, só és...
Elkészítési idő: 35 Nehézség: KönnyűA kölest négyszer, ötször folyó víz alatt átmostam, majd háromszoros mennyiségű vízben feltettem főni. Egy másik edényben a kukoricadarát is megfőztem, szintén háromszoros mennyisé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gnocchit a csomagoláson feltüntetett módon kifőzöm. A bacont kockára vágom. A kukoricát ételízesítős vízben megpárolom. Miután kifőtt a gnocchi, tűzálló tálba helyezem. Rászórom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű