3 evőkanál olaj,
1 citrom leve (vagy 1 kanál ecet),
1 kávéskanál cukor,
késhegynyi só,
késhegynyi édes fűszerpaprika,
1 kávéskanál mustár,
35 dkg édes, puha, lehetőleg rózsaszínű/lila (nem kék) hagyma vagy ugyanannyi fiatal hagyma.
A megtisztított hagymát megmossuk, gyökér-részét éles késsel, kúpalakban kivágjuk. A hagymát vékony karikára vágjuk. Enyhén megsózzuk, megcukrozzuk.
Az olajat a citrom kicsavart, leszűrt levével, a mustárral, paprikával jól összekeverjük, a hagymára öntjük, óvatosan elkeverjük. Ha citrom helyett ecetet használunk, 1-2 kanál vízzel hígítsuk az ecetet.
Fogyasztás előtt jól behűtjük.
A tofut a fölösleges viztől leitatom, majd kockára szeletelem. Beleteszem egy lezárható dobozba, rálocsolom a szójaszószt, rászórom a szezámmagot, ráteszem a dobozra a tetejét és...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA zöldségeket vágd apró kis kockákra, szórd rájuk az apróra vágott mentát. Az olívaolajat keverd össze a citrom levével, sóval, borssal és 1 kk ecettel. Forgasd össze jó alaposan a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót a tejjel forrald össze. Majd szűrd le egy sűrű szitán és öntsd bele egy lábasba. Add hozzá a vajat, tojást, szódaport, és a sót. ( Itt kell ízesítened ha akarod, pl. kömény...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet felforraljuk, belekeverjük a cukrot és a sót, hogy feloldódjon. Kihűtjük. Hozzáadjuk az almaecetet. Az öntetet a joghurthoz és a majonézhez öntjük, összekeverjük az olívaol...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű