menu

Családireceptkönyv.hu

Gombakrém


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg gomba
1 kis fej vöröshagyma
15 dkg vaj
2 evőkanál liszt
1,5 dl tej
majoranna
fehér bors
ételízesítő

Elkészítés:


A gombát ledaráljuk, vagy felaprítjuk.
Az apróra vágott hagymát 5 dkg vajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát és zsírjára sütjük.. Meghintjük a liszttel, összekeverjük, felengedjük a tejjel. Folyamatos keverés mellett felforraljuk, a tűzől levéve fűszerezzük. a 10 dkg vajjal még melegen összekeverjük, lehűtjük.

Gombakrém

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Lívia
Vegán sajtszósz
Vegán sajtszósz

Mindent meghámoztam, összedaraboltam és feltettem főni annyi vízben ami éppen ellepi, puhára főztem. A főtt zöldségeket az aprítóba (turmixba) kanalaztam, hozzáadtam a so...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Habart sóskamártás
Habart sóskamártás

A sóskaleveleket alaposan, több léről átmossuk. A középső, vastag erét a szárával együtt eltávolítjuk. Egy edényben feltesszük főni a vízzel és az olajjal, megszórjuk a sóval és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pizzaszósz
Pizzaszósz

400 g egészben eltett hámozott olasz paradicsom csipetnyi só csipetnyi cukor (érett, jó paradicsomnál ez nem szükséges) A paradicsomot lecsöpögtetjük, finomra vágjuk. (A levéből jo...

Elkészítési idő: 15-20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Házi Ketchup
Házi Ketchup

Egy kb. 5-6 literes zománcozott edénybe beletesszük a feldarabolt paradicsomot, paprikát, vöröshagymát, a babérleveleket, és 1 óra hosszat főzzük. Ezután kivesszük a babérleveleket...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk