menu

Családireceptkönyv.hu

Kukoricás csirkemell


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Kukoricás csirkemell

Hozzávalók:

2 csirkemell filé
40 dkg fagyasztott kukorica
3 dl tej
2 dl tejszín
só, bors
petrezselyem
(1 kiskanál cukor)
liszt
A csirkemell filét több kisebb szeletre vágom. Sózom, borsozom, és lisztben megforgatom. Egy serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát elősütöm. Felöntöm a tejjel, és összeforralom. A még kicsit fagyos kukoricát egy duplakéses aprítóban durvára aprítom. Maradjanak benne darabos szemek is, meg egészen aprók! Ezt is hozzáadom, sózom, apróra vágott petrezselyemmel ízesítem és lefedve közepes hőmérsékleten addig párolom, míg a hús teljesen megpuhul. Többször is meg kell keverni, mert a liszt miatt könnyen lekaphat az alja. Célszerű nagyobb teflon serpenyőben készíteni. Ha túl sűrű, lehet hozzá tejet vagy vizet önteni. Végül hozzáöntöm a tejszínt, és ha a kukorica nem volt elég édeskés, egy pici cukrot is adok hozzá. (Ez ízlés kérdése. Nem lesz nagyon édes, mégis kiemeli a kukorica ízét. Ha konzerv kukoricából készítem, akkor nem kell, mert az már eleve édesített valamennyire.) Akkor jó, ha egy sűrű mártás vonja be a hússzeleteket. Rizzsel tálalom.

Kukoricás csirkemell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mézes-mustáros sült csirke
Mézes-mustáros sült csirke

A fűszereket, a mézet és a mustárt az olajjal öszekevertem, a csirkedarabokat beleforgattam, kevés vizet aláöntve tepsibe raktam. Majd 200 fokos sütőben alufóliával letakarva, 30 p...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Csirkemáj készítése
Csirkemáj készítése

A csirkemájat mosd meg, az ereket és a hártyákat éles késsel távolítsd el, így sütés közben nem fog fröcsögni az olaj. Nézd meg, hogy nem maradt-e rajta epe. Ha igen, akkor keser...

Elkészítési idő: 15perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
TÖLTIKE SZŐLŐLEVÉLBEN,  MAZSOLÁVAL
TÖLTIKE SZŐLŐLEVÉLBEN, MAZSOLÁVAL

Szép nagy, zsenge szőlőleveleket szedtem. Alapos mosás után, forró vízzel leöntöttem és hagytam benne kicsit állni, hogy puhuljon. A szárrészét eltávolítottam. Elkészítettem a töl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajttal és gombával töltött csirkemell
Sajttal és gombával töltött csirkemell

A húst megmossuk, majd nagy szeletekre vágjuk és egy tálba tesszük, ráöntjük a tejet, hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát, lefedjük és legalább 2 órán át hűtőben pihentetjük. Így...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk