menu

Családireceptkönyv.hu

Pizza


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Kolbászos pizza

Hozzávalók:
tészta:
35 dkg liszt
3 dl langyos víz
fél csom. élesztő
1 tk. cukor
2 ek. olaj
1 ek. só
feltét:
1 dl sűrített paradicsom
1/2 szál lángolt kolbász
1 vöröshagyma

reszelt sajt
paradicsom a tetejére (bármilyen jó)

Elkészítés:

A lisztet átszitáljuk egy tálba. Mélyedést készítünk a közepére és felöntjük a langyos vízzel. Az élesztőt belemorzsoljuk, és 1 tk. cukorral megszórjuk. Megvárjuk míg felfut az élesztő, ezután hozzáadjuk az olajat és a sót. Lágy tésztát gyúrunk belőle, ha szükséges adjunk hozzá még vizet. Negyed órát pihentetjük.
Addig elkészítjük a feltétet: a kolbászt és a vöröshagymát ledaráljuk, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a sót.
A tésztát a tepsi nagyságúra nyújtjuk (kézzel is lehet) és rákenjük a ledarált kolbászos-paradicsomos feltétet. A tetejére sajtot reszelünk. Sárga koktélparadicsommal fejeztem be, de szerintem bármilyen paradicsom illik hozzá. A legmagasabb hőfokon kell sütni, így lesz a legfinomabb. Jó étvágyat

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Sajtos tócsni maradék krumplipüréből
Sajtos tócsni maradék krumplipüréből

Egy nagy tálban alaposan összekeverjük a krumplipürét, a lereszelt sajtot, a lisztet, a felaprított zöldhagymát, a tojást és a sót. Egy nagy serpenyőben közepes hőmérsékletre mele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött hússal krumplipüré
Töltött hússal krumplipüré

A krumplit megfőzzük sós vízbe , áttörjük teszünk hozzá vajat petrezselyemzöldet gombócot formálunk közepét benyomjuk teszünk bele reszelt sajtot hós masszát visszatesszük sülni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Receptek
Pizza edző Ágitól
Pizza edző Ágitól

1. Üvegesre pirítjuk a hagymát, bele a fokhagyma és a paradicsompüré, ezután a fűszerek. 2. Összekeverjük a hozzávalókat, egyenletesen szétnyomkodjuk sütőpapíron, rá a feltét...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Toszkán csirkeragu
Toszkán csirkeragu

A hagymát apróra vágjuk és olajon megpirítjuk, a feldarabolt mellfilével együtt. A paradicsomokat félbevágjuk, majd félretesszük. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd paprikával fűsz...

Elkészítési idő: 35
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk