5 kg gogosari (cantariti cu tot cu cotoare)
1 l otet
500 gr zahar
1 lingura sare grunjoasa
2 linguri boabe de piper
Spalam gogosarii, le scoatem cotoarele si ii taiem fasii.Punem gogosarii intr-un vas si adaugam zaharul, otetul, sarea si boabele de piper. Nu le fierbem ca la reteta clasica, se adauga reci, ca atare. Amestecam si lasam 24 ore ca sa isi lase zeama.Din cand in cand amestecam. Nu va speriati daca initial va parea foarte putin lichid, dupa 24 ore isi vor lasa zeama si va fi suficient.Turnam gogosarii cu tot cu zeama formata in borcane cuurate, sterilizate in prealabil. (eu spal bine borcanele si le usuc in cuptorul fierbinte).nfiletam capacele si depozitam borcanele in camara la loc racoros.
Elő készítem a cserép hordót. Ki mosom és forrázom, majd az alját meghintem egy marék sóval, és befedem egész káposzta levéllel. A káposzta felső leveleit le szedem, majd le gyal...
Elkészítési idő: 3 Nehézség: KönnyűA recept és a savanyítás Hozzávalók: 3 liter víz, 1 liter 10 százalékos ecet, 3 púpozott teáskanál szenes fekete bors, ugyanennyi köménymag és mustármag, 2 púpozott teáskanál kori...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 kg vegyes zöldséget, (káposzta, paprika, hagyma, uborka), szép vékonyra leszeletelem, gyalulom. Ráöntök 6 dl ecetet, hozzáadom a 7 dkg sót, 40 dkg cukrot, 1 kiskanál szalicilt,...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűMinden üveg aljába teszel mustármagot, szemes fekete borsot, kaprot, egy babérlevelet, egy cíkk fokhagymát, egy szelet karikára vágott hagymát. Berakod a meg mosott uborkát és az o...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz