1-2 tojás (annak függvényében, hogy hány adagot akarunk)
kb.3-6 ek gríz
Elkészítés 1:
a tojásfehérjét habbá verjük
hozzáadjuk a sárgáját felverve
összekavarjuk és hozzáadjuk a grízet, puha kell legyen a massza
kiskanállal beleszaggatjuk a fővő levesbe
először tegyünk egyet a levesbe, ha szétesik, akkor még adjunk grízet hozzá
nem szabad sok grízet adni, mert kemény lesz
Elkészítés 2:
a tojásokat felverjük mint a rántottához
ehhez adjuk fokozatosan a grízet a kívánt állagig
beleszaggatjuk a fővő levesbe
külön is meg lehet főzni, sós vagy vegetás vízben, mert a fővéssel a leves veszít a mennyiségéből
főzési idő 15-3o perc
A burgonyát kis lyukú reszelőn lere...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A vizet feltesszük forrni, majd ha forr, akkor teszünk bele olajat, sót és a tésztát. 2. Közben egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és beleszórjuk a búzadarát. Állan...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: Ezt összekeverjük és kelesztjük kb fél órát. Közben 1 kis fej hagymát nagyon apró kockákra vágunk,olajon megfuttatjuk,ha összesett és puha már,levesszük a tűzről és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. langyos vízbe a sót belekeverjük 2. élesztőt az ujjunkkal belekeverjük, szétnyomva azt 3. liszt 4. gyúrás min. 10 percig 5. kelesztés min. 1 óra, innen akár 3 napig is állha...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Közepes