Hozzávalók: tésztájához: kb 1 kg liszt,2 tojás(ha kicsik,akkor 3) 1 élesztő,3-4 dl tej,kb 1 dl olaj,cukor(élesztő futtatásához) só (nem árt jól megsózni)
Elkészítés:
Ezt összekeverjük és kelesztjük kb fél órát.
Közben 1 kis fej hagymát nagyon apró kockákra vágunk,olajon megfuttatjuk,ha összesett és puha már,levesszük a tűzről és pirospaprikával meghintjük,nem baj ha bőséges,az adja a tészta színét.
A megkelt tésztát két részre osztjuk, egyik felébe tesszük a hagymás cuccot. Kis gömböcöket formázunk,1 gömböc piros,rá 1 gömböc fehér(kb nagyobb diónyiak) és 1-1 ilyen dupla gombócot kinyújtunk és kifli formára egybetekerünk,izlés szerint töltjük(én is 1 szál virslit félbe vágok majd hosszában még negyedelem majd)tetejüket kicsit sós vizzel megkenjük, és 180 fokon kb 10 percet sütjük kivajazott tepsiben,tűpróba.Letakarva tartjuk,isteni finomra puhul.
A gombát negyedelem, a cukkinit ujjnyi széles darabokra vágom, a hagymát vékonyan felkarikázom, a fokhagymát lereszelem. A tésztát és az előkészített zöldségeket egy magas falú...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA füstölt szalonnát v bacont kockára vágjuk és megpirítjuk zsiradékon . A zsiradékkal nem kell spórolni,mert a megpirított szalonnával együtt a tésztához forgatjuk . A tésztát meg...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: Könnyű- Az apróra vágott hagymát megpirítjuk kevés olajon. Ha a hagyma üveges lett, rátesszük a szintén apróra vágott, vagy passzírozott fokhagymát és felöntjük kis vízzel (2-3 ek). -...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA csirkemellet megmossuk és kockákra vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk, a zöldhagymát felkarikázzuk, a paradicsomot cikkekre vágjuk. A cukkinit negyedeljük, majd kisebb darabokra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű