Hozzávalók (10 személyre)
60 dkg bárány- vagy borjúhús,
10 dkg azaz kis fej vöröshagyma,
10 dkg zsír vagy olaj,
50 dkg vegyes zöldség,
15 dkg zeller,
1 liter csontlé,
2 dl tejszín,
10 dkg liszt,
5 dkg vaj,
2 tojássárgája,
csipetnyi őrölt bors,
kevés só,
1 csokor petrezselyemzöld,
ecetes tárkony.
1. Pirítsuk meg zsírban az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a kis kockára vágott húst. Sózzuk, borsozzuk, és kevés csontlével felengedve főzzük.
2. Amikor a hús már félig megpuhult, adjuk hozzá a vékony metéltre vágott vegyes zöldséget, s így főzzük a húst teljesen puhára.
3. Közben kevés vajas rántást készítünk, ezt kevés tejszínnel fölengedjük és a leveshez keverjük.
4. Végül finomra vágott petrezselymet és tárkonyt a levesbe tesszük,tojássárgájával és tejszínnel dúsítjuk, csészében tálaljuk.
Olajon hagymát dinsztelünk majd felengedjük vízzel. Bordás laskát v. kását teszünk bele és főzni kezdjük. Az árdékat megtöltjük és a kásával együtt tesszük a levesbe. Mikor majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy fazékban kisütjük a szalonnát kivesszük, és a zsírján üvegesre pirítjuk a hagymát, majd rátesszük a borjúhúst, ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel, fokhagymával. Hozzáadun...
Elkészítési idő: 90 Nehézség: KözepesAz apróra vágott hagymát megdinszteljük, rádobjuk a felkockázott húst, megpirítjuk, kis vizet aláöntünk, és pirosparikával, sóval ízesítjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a kömén...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst kisebb kockára darabolom, a finomra aprított vöröshagymával és fokhagymával, a zöldpaprikával és paradicsommal, őrölt paprikával szokásos módon pörköltet készítek rövid léve...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes