menu

Családireceptkönyv.hu

Erdélyi tárkonyos leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók (10 személyre)

 60 dkg bárány- vagy borjúhús,
 10 dkg azaz kis fej vöröshagyma,
 10 dkg zsír vagy olaj,
 50 dkg vegyes zöldség,
 15 dkg zeller,
 1 liter csontlé,
 2 dl tejszín,
 10 dkg liszt,
 5 dkg vaj,
 2 tojássárgája,
 csipetnyi őrölt bors,
 kevés só,
 1 csokor petrezselyemzöld,
 ecetes tárkony.

Elkészítés:


1. Pirítsuk meg zsírban az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a kis kockára vágott húst. Sózzuk, borsozzuk, és kevés csontlével felengedve főzzük.
2. Amikor a hús már félig megpuhult, adjuk hozzá a vékony metéltre vágott vegyes zöldséget, s így főzzük a húst teljesen puhára.
3. Közben kevés vajas rántást készítünk, ezt kevés tejszínnel fölengedjük és a leveshez keverjük.
4. Végül finomra vágott petrezselymet és tárkonyt a levesbe tesszük,tojássárgájával és tejszínnel dúsítjuk, csészében tálaljuk.

Erdélyi tárkonyos leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Töltött árdé
Töltött árdé

Olajon hagymát dinsztelünk majd felengedjük vízzel. Bordás laskát v. kását teszünk bele és főzni kezdjük. Az árdékat megtöltjük és a kásával együtt tesszük a levesbe. Mikor majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tárkonyos borjúraguleves, juhtúrós gombóccal
Tárkonyos borjúraguleves, juhtúrós gombóccal

Egy fazékban kisütjük a szalonnát kivesszük, és a zsírján üvegesre pirítjuk a hagymát, majd rátesszük a borjúhúst, ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel, fokhagymával. Hozzáadun...

Elkészítési idő: 90
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Domonkos
Palócleves
Palócleves

Az apróra vágott hagymát megdinszteljük, rádobjuk a felkockázott húst, megpirítjuk, kis vizet aláöntünk, és pirosparikával, sóval ízesítjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a kömén...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tárkonyos palócleves
Tárkonyos palócleves

A húst kisebb kockára darabolom, a finomra aprított vöröshagymával és fokhagymával, a zöldpaprikával és paradicsommal, őrölt paprikával szokásos módon pörköltet készítek rövid léve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk