Hozzávalók:
2-ostyalap
300 gr cukor
2-egész tojás
50 gr főzőcsoki
1-evőkanál kakaópor
250 gr margarin
200 gr vagdalt dió
200 gr mazsola
300 gr cukor.
ELKÉSZITÉSE:
A cukrot,tojást,csokit, kakaóport, margarint megfőzzük ( kész ha a keverésnél látjuk az edény alján a csikot). Belekeverjük a vagdalt diót és mazsolát. Mire ezt a műveletet csináljuk, akkora a másik 300 gr cukrot világosra pörköljük, és ebbe a pörköltcukros masszába gyors mozdulatokkal belekeverjük az előző krémet. Az ostyalap rapancsos oldalára símitjuk, a másik lappal beborítjuk, ( síma oldal maradjon felül) és nehezéket teszünk rá. Amikor kihűlt csokimázzal bevonjuk. ( 100 gr főzőcsokit fel olvasztani, hozzáadni 50 gr margarint, bevonni az ostyalapot-ezt gyorsan kell csinálni, mert a csoki szárad). 2x6 cm-re szeleteljük fel.
A lisztet, porcukrot, sütőport, vaníliás cukrot és a vanília kivonatot egy tálba mértem, hozzáadtam a puha vajat majd kézzel összegyúrtam a tésztát. Fél órára hűtőbe tettem. Ezutén...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy pohárban oldjunk fel 10 g zselatint 1 dl hideg vízben. 2 dl tejet forraljunk fel, és adjuk hozzá a fehér csokit. Kevergessük, amíg felolvad. . Vegyük le a tűzről, majd hagyjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az egész mandulát pörköld 150 fokos, légkeveréses sütőben kb. 15-20 percig: közben párszor rázogasd meg. Akkor jó, amikor kezd aranybarna színt ölteni és finom pörkölt mandula i...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűEgy tálban összekeverjük a hozzávalókat és jól kikeverjük. Folyékony masszát kell kapnunk. Ezt egyenletesen beleöntjük egy előre kivajazott, kilisztezett tepsibe. A meggyet jól l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű