menu

Családireceptkönyv.hu

Sajt rolád brokkolival töltve ( Hideg előétel)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

5-6 brokkoli rózsa ( kb 30 deka)

25 deka trapista sajt

10 deka kemping sajt ( 1 tömlő)

1 kis fej vöröshagyma ( kisebb diónyi)

só,

fehér bors,

szerecsendió ( 4-5x végig húzni a reszelőn/nagyon intenzív az íze, csínján bánni vele)

SAJTTEKERCS sonkával, tojással töltve. ( hideg előétel)

Hozzávalók:

25 dkg trappista sajt (egy körcikk, ahogyan darabolva árulják)

1 natúr camping sajt

3 kocka natúr ( vagy sonkás) medve sajt

1 -2db csemegeuborka

5 szelet szendvicssonka ( lehet pulyka,vagy csirke szalámi is, már mindegyikkel kipróbáltam)

1 kis fej vöröshagyma ( diónyi)

1 db főtt tojás

2 csipet petrezselyemlevél ( el is maradhat)

TOJÁS KÍNÁLÓ
paradicsom
főt tojás

Elkészítés:


Brokkolis tekercs elkészítése:
Elkészítése:

A brokkoli rózsákat enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és még melegen villával összetörjük, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, sót, borsot, szerecsendiót és a 10 deka kempingsajtot ( krémsajtot – ki hogy ismeri az elnevezését). Kézzel,- főzőkanállal jól kikeverjük és félre tesszük. A sajtot sütőzacskóba tesszük, egy nagyobb lábasban vizet forralunk ( annyit, hogyha a sütőzacskót majd bele engedjük függőlegesen, a víz ellepje). Ha felforrt a víz, félre húzzuk az edényt és bele lógatjuk a sajtot, fedővel lefedjük és 10 percig hagyjuk puhulni. Ez idő alatt teljesen megpuhul, kivesszük a vízből és kinyújtjuk szép vékonyra ( a zacskóba), ekkor vágjuk ki a zacskó oldalait, rákenjük az elkészített krémet és szorosan feltekerjük, majd alufóliába csomagoljuk, hogy az ízek össze érjenek, de ne száradjon ki. Hűtőbe tesszük, másnap szép vékonyra szeleteljük.

TOJÁS KÍNÁLÓ
1 nagy ovális, laposabb kemény paradicsom 1 főt tojás A paradicsomot éles késsel bevagdossuk ( 7 vágás). A tojást is 7 szeletre vágjuk. Óvatosan nyissuk ki a paradicsom vágást ( középről indulva, majd egyet jobbra, egyet balra) és betöltjük a tojás karikákkal.

Trükkök, tippek, praktikák:


A sajttekercs sonkával töltve meg van önálló receptként.

Sajt rolád brokkolival töltve ( Hideg előétel)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Majonézes krumplisaláta
Majonézes krumplisaláta

A krumplit héjában megfőzzük, kihűtjük, karikára vágjuk, és félretesszük. A tojásokat keményre főzzük, felkarikázzuk, félretesszük. a szebb karikákat külön rakjuk. A hagymákat kar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Paradicsomsaláta
Paradicsomsaláta

1. A paradicsomot vékony szeletekre vágom, egy tálon elrendezem, megszórom apró kockákra vágott vöröshagymával. 2. Salátalevet készítek vízzel, ecettel, sóval és cukorral és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Káposztasaláta
Káposztasaláta

Azonos méretű reszelőn reszeltem le a káposztát, répát és a hagymát. Majd meghintettem kevés sóval, és cukorral. Összekevertem a majonézt a tejföllel, és ezzel vegyítettem a salátá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Póréhagyma saláta
Póréhagyma saláta

Az alaphozvalókat összekeverjük. A póréhagyma fehér részét 1 mm-es vékony szeletekre vágjuk. Az almát megpucoljuk, kicsumázzuk, felkockázzuk. A kukorica és az ananász konzerveket,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk