Hozzávalók:
8-10 kaliforniai piros paprika
só, bors
ecet
apróra vágott fokhagyma
apróra vágott friss petrezselyem levél
Elkészítése:
A szép, egészséges, nagy, paprikákat megmossuk, szárazra töröljük, tepsibe rakjuk, és sütőben megsütjük. Többször meg kell fordítani a tepsibe, ha a bőre kissé megég, az nem baj. Amikor látjuk, hogy már összeesett a paprika (ráncos), ezt akkor látjuk, ha kinyitjuk a sütő ajtaját és hidegebb levegő éri, - akkor kiszedjük egy tálba és beborítjuk, így hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, óvatosan lehúzzuk a bőrét (itt eltávolodik az égett bőrfelület, ha jól meg van sülve, elválik a bőr a paprikahúsától és ebben az esetben, könnyen dolgozunk vele). Eltávolítjuk a magházat a szárával együtt, így már könnyen széthullik darabokra. Tálkába rakjuk, ízlés szerint sózzuk, ecetet csepegtetünk rá, és megszórjuk nagyon apróra vágott petrezselyem levéllel és fokhagymával. (Ne használjuk ennél a salátánál a fokhagymakrémet, reszeljük, vagy nagyon apróra daraboljuk fel a fokhagymát, - lásd a fotón) Olaj nem kell rá. Ami a fotón látszik, az a paprika saját leve.
Készítsük el a salátát: az uborkát és a paradicsomot mossuk meg, vágjuk kockákra őket. A hagymát pucoljuk meg, vágjuk hajszálvékony szeletekre. Az olívabogyó maradhat egészben, de...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajon pirítsuk meg a kockára vágott hagymát, adjuk hozzá a meghámozott, kockára vágott cukkinit. Fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával, cukorral, mustárral, bazsalikommal,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított fácánt a zöldségekkel, sóval, borssal – annyi vízzel, hogy ellepje – feltesszük főni. A meghámozott burgonyát sós vízben megfőzzük. A megfőtt fácánt kicsontozzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát meghámozzuk, és lereszeljük. Az ananászt meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. Az almát szintén meghámozzuk, és felkockázzuk. 1. A szőlőszemeket félbevágjuk....
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű