(1 db/kb. 80 grammos/ palacsintához)
Nem csak 1 darabjával süthető, lejjebb találjátok nagyobb mennyiségre a receptet!
40 g Szafi Free palacsinta lisztkeverék
5 g Szafi Reform eritrit (vagy diéta szerinti kristályos édesítő/ cukor)
75 g víz
Forrósítsunk fel egy palacsintasütőt.
Mérjük ki a vizet, adjuk hozzá a cukrot/édesítőt.
Majd adjunk hozzá 40 g lisztkeveréket.
Gyors mozdulatokkal, kézi habverővel keverjük palacsintatészta állagúra.
(Pihentetés nélkül süssük ki!)
Olajspray-vel kifújt serpenyőben süssük ki, a hagyományos palacsinta tésztához hasonlóan.
A kész palacsinta GI értéke: 23
3-4 db-ot szeretnénk kisütni, akkor így alakul a recept:
100 g Szafi Free palacsinta lisztkeverékhez adjunk,
250 g vizet,
édesítőt/cukrot/sót ízlés szerint,
és 2-3 percet pihentessük a bekevert palacsintatésztát, majd így süssük ki őket egyenként.
Vigyázzunk, hogy ne legyen túlságosan forró a palacsintasütő, mert úgy apró lyukak keletkezhetnek a palacsintatésztán.
A hagymát és a sárgarépát apróra vágjuk. Egy serpenyőben megpirítjuk a zöldségeket a darával, a paradicsommártással és egy kevés vörösborral. Adja hozzá az olasz gyógynövényeket, s...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűElőször a tésztát készítettem el, összegyúrtam és hagytam állni, hogy az útifűmaghéj dolgozhasson és egy ruganyos állagú tésztagombóchoz nyúljak, mikor nyújtani szeretném. Mikor ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládét kockákra törjük, a cukorral és a margarinnal együtt gőz fölött felolvasztjuk, majd kicsit hűlni hagyjuk. Hozzákeverjük a tejszínt, majd az egész tojást is. A lisztetel...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: NehézAz élesztőt a cukorral a meleg vízben felfuttattam, míg az élesztő dolgozott kimértem a száraz hozzávalókat és összekevertem. Ezután hozzáöntöttem az élesztőt és a robotgéppel da...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű