1,8 kg hámozott, szeletelt alma
3 dl víz
80 dkg cukor
őrölt fahéj
3 aszpirin
Az almákat 5 percig, lefedve főzzük.
Megkavarjuk és újabb 15 percig főzzük.
Beletesszük a cukrot és újabb 5 percig forraljuk.
Belekeverjük a 3 összetört aszpirint és még 5 percig főzzük.
Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Elronthatatlan és szép világos almalekvár.
A gyümölcsöket 2x megmossuk. Nagy fazékba vizet tesszük fel forrni, amikor forr beleteszünk annyi gyümölcsöt hogy ellepje a víz tetejét, kb. 5 percig főzzük, nehogy szétmenjen....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűmegpucoljuk a hagymákat, majd legalább negyedekre vágjuk. Beletesszük a zöldségaprítóba, és felaprítjuk vele. Aki szereti, készítheti rusztikusra (nagyobb hagymadarabokkal benne),...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA bogyókat mosni,végeit levágni,robotgép darál. Edénybe tenni, a víz lepje el, 1 -2 ujjnyira. Puhára főzni, kb. 1 óra ,átpasszírozni Bele tenni az édesítőt és zselésedésig főzn...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA szilvát megmostam, kimagoztam és egy nagy tepsibe tettem az egészet. A sütőt először 170 fokra állítottam be, majd később, mikor már kicsit összeesett a szilva, akkor lejjebb vet...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes