menu

Családireceptkönyv.hu

Fahéjas almalekvár


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6-8 üveg
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,8 kg hámozott, szeletelt alma
3 dl víz
80 dkg cukor
őrölt fahéj
3 aszpirin

Elkészítés:


Az almákat 5 percig, lefedve főzzük.
Megkavarjuk és újabb 15 percig főzzük.

Beletesszük a cukrot és újabb 5 percig forraljuk.
Belekeverjük a 3 összetört aszpirint és még 5 percig főzzük.
Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Elronthatatlan és szép világos almalekvár.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Befőtt
Befőtt

A gyümölcsöket 2x megmossuk. Nagy fazékba vizet tesszük fel forrni, amikor forr beleteszünk annyi gyümölcsöt hogy ellepje a víz tetejét, kb. 5 percig főzzük, nehogy szétmenjen....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Vöröshagymakrém házilag
Vöröshagymakrém házilag

megpucoljuk a hagymákat, majd legalább negyedekre vágjuk. Beletesszük a zöldségaprítóba, és felaprítjuk vele. Aki szereti, készítheti rusztikusra (nagyobb hagymadarabokkal benne),...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anikó
1.  Csipkebogyó lekvár /hecsedli
1. Csipkebogyó lekvár /hecsedli

A bogyókat mosni,végeit levágni,robotgép darál. Edénybe tenni, a víz lepje el, 1 -2 ujjnyira. Puhára főzni, kb. 1 óra ,átpasszírozni Bele tenni az édesítőt és zselésedésig főzn...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Szilvalekvár sütőben
Szilvalekvár sütőben

A szilvát megmostam, kimagoztam és egy nagy tepsibe tettem az egészet. A sütőt először 170 fokra állítottam be, majd később, mikor már kicsit összeesett a szilva, akkor lejjebb vet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk