menu

Családireceptkönyv.hu

1. Csipkebogyó lekvár /hecsedli


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg csipkebogyó
2,5 - 3 l víz
40 polisett vagy 20 -50 dkg cukor

Elkészítés:


A bogyókat mosni,végeit levágni,robotgép darál.
Edénybe tenni, a víz lepje el, 1 -2 ujjnyira.
Puhára főzni, kb. 1 óra ,átpasszírozni
Bele tenni az édesítőt és zselésedésig főzni. 15 -30 perc,ha köpköd,jó
Üvegbe tenni, fejjel lefelé fordítani pár perc,majd
Száraz dunsztba tenni.

1.  Csipkebogyó lekvár /hecsedli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Birsalma lekvár
Birsalma lekvár

A vizet felforralom, bele dobom a szegfűszeget és a fahéjat. Kicsit áztatom, leszűröm. A nagyobb lábos aljára beöntöd a fűszeres vizet. Beleteszed a darabokra vágott birsalmát, a...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Bory mama
BIRSALMABEFŐTT
BIRSALMABEFŐTT

Az almákat meghámozzuk, szeletekre (4-6) vágjuk, magházát és a hibás részeket kivágjuk, majd üvegekbe rakjuk. Az üvegeket vízzel feltöltjük, majd a vizet leöntjük és megmérjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Fanni
Hagymás máj
Hagymás máj

a

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Óna bóna lekvár, fosóka szilva
Óna bóna lekvár, fosóka szilva

1. A szilvát megmossuk. Egy edénybe tesszük és lassú tűzön főzni kezdjük. Kb. 30 perc múlva szétfő, a magja így majd könnyen eltávolítható. 2. A szilvát szűrőbe tesszük és átpas...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk