menu

Családireceptkönyv.hu

Juhtúrós puliszka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg kukoricadara
30-40 dkg juhtúró
10 dkg szalonna
1 l víz
1 kávéskanál só
zsír

Elkészítés:


A vizet a sóval forraljuk fel. A forrásban lévő vízbe folyamatos kevergetés mellett lassan szórjuk bele a kukoricadarát, majd tovább kevergetve addig főzzük, míg sűrű lesz, de nem kemény. A kevergetés fontos, mert könnyen leég. A hőforrás elzárása után még tovább dagad egy picit.
Egy lábasba tegyünk kevés zsírt, és kis lángon langyosítsuk meg. A lábas aljára simítsunk egy sor puliszkát, majd morzsoljuk rá a túró felét, és locsoljunk rá a kisütött szalonnából a zsírjával együtt egy keveset. Ismételjük meg a rétegezést úgy, hogy a tetejére a túró kerüljön. Kicsit meg lehet még bolondítani, ha a rétegek közé reszelt sajtot is szórunk. Ha kész a rétegezés, addig melegítsük a tűzön, amíg a túró megolvad. (Ez csak néhány perc.)

Juhtúrós puliszka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirkecsíkok fokhagymás-tejfölös bundában
Csirkecsíkok fokhagymás-tejfölös bundában

A húst megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, meghintjük sóval, jól átforgatjuk, és kicsit hagyjuk lecsepegni. Bő olajat forrósítunk. Egy tálkába szórjuk a forgatáshoz a lisztet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  Sajtos palacsinta
Sajtos palacsinta

A kaprot mossuk meg és vágjuk apróra. Friss nem lévén, a mélyhűtött is használható, a szárított már nem a legjobb erre a célra. A tojásokat tegyük egy tálba, sózzuk és robotgéppel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Szalonnával sült bab
Szalonnával sült bab

A babot előző este beáztatjuk. Másnap leöblítjük és feltesszük főni. Az első levet leöntjük róla, a második levet ízlés szerint sózzuk, és miután elkezdett forrni, kis lángon, mint...

Elkészítési idő: 4-6 fő
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Szabolcsi rakott burgonya
Szabolcsi rakott burgonya

A burgonyát megfőzzük héjastól sós vízbe. A hagymát felkockázzuk,olajon dinszteljük az apróra vágott fokhagymát hozzáadom a darált húst fehéredésig pirítom,majd a piros paprikát é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk