LLLL
olaszok zöldséges raguja.
Olaszok zöldséges raguja a következő: 2 hagyma,1 fej zeller,(ők szárzellert használnak északon) 4 répa,5 gerezd fokhagyma,ezeket együtt ledarálod ,vagy lereszeled,együtt belevágod egy fazékba , olajat öntesz rájuk,vagy alájuk, mindegy, és kb addig dinszteled, míg harmadára csökken a mennyisége a zöldségkeveréknek.Ekkor jöhet rá a paradicsom,ehhez a mennyiséghez én két üveg hámozott paradicsomot teszek,( kb 10-15 nyers paradicsom,)két kanál sót és rotyogtatom, míg besűrűsödik. Így is elteheted, de ezután jöhet rá a hús, és/ vagy cukkíni, padlizsán, paprika,tök,gomba.
Ide be kell szúrnom valamit, mégpedig azt, hogy ha húst teszel hozzá, akkor kochen 120 fokon automatázod.
Egy serprenyőben összemelegítjük a cukrot, a kukoricakeményítőt és a sót. Felengedjük a vízzel, összekeverjük, majd hozzáadjuk a meggyet. Addig pároljuk, amíg a szósz besűrűsödi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNéhány kanál lisztből és tejből sűrű tésztát (tági) keverni, forrásban levő tejbe belekeverni, sóval ízesíteni. Van, aki cukorraI ízesíti. Főtt húshoz ették.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombát ledaráljuk, vagy felaprítjuk. Az apróra vágott hagymát 5 dkg vajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát és zsírjára sütjük.. Meghintjük a liszttel, összekeverjük, felen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzósz: két és fél deci vízben 15 dkg epret egy vaníliás cukorral, ízlés szerint cukorral, szegfűszeggel és őrölt fahéjjal összefőzzük, majd a tűzről lehúzzuk.Egy púpos kanál kukori...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű