menu

Családireceptkönyv.hu

citromos pite gluténmentesen


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Egy 18 cm átmérőjű pite vagy torta formához

15 dkg darált dió
2 dkg nyírfacukor
3 dkg kókuszolaj
1 tojássárgája

A citromos töltelékhez:
2 kezeletlen citrom reszelt héja
2 citrom leve
13 dkg nyírfacukor
70 ml kókusztej
2 tojás
2 tojássárgája

Elkészítés:


A tésztához a darált diót összekeverjük a felolvasztott kókuszolajjal, a nyírfacukorral és a tojás sárgájával, majd a sütőpapírral kibélelt tortaformába lapítjuk a kezünkkel úgy, hogy a pite széle kb. 4 cm magas legyen. A tésztánkat a hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a tölteléket.

A citromos töltelékhez a hozzávalókat vagy alaposan összekeverjük kézi habverővel úgy, hogy homogén folyadékot kapjunk, vagy egyszerűen turmixgépbe tesszük, és pár másodperc alatt selymesen simára turmixoljuk.

Ezután ráöntjük a pite tésztára, és 160 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, ahol 30 percig sütjük, vagy addig, amíg a krém teteje teljesen megszilárdul és nem lesz remegős.

A pitét a formában hagyjuk teljesen kihűlni, majd fogyasztásig a hűtőben tároljuk.

citromos pite gluténmentesen

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Házi krémek ötlettára. Ugyanaz az alap, de annyi ízt
Házi krémek ötlettára. Ugyanaz az alap, de annyi ízt

Elkészítés: Először mindig a száraz anyagokat keverjük össze, vagyis a lisztet a cukorral. Apránként felöntjük tejjel, és csomómentesre keverjük. Ennek érdekében fakanál helyett...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Túrófánk
Túrófánk

Az alapanyagokat jól összekeverjük, majd 10 perc pihentetés után, kanál segítségével formázzuk meg, majd bő olajba szaggassuk ki és süssük aranysárgára. Szalvétára vagy papír törlő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Vargabéles
Vargabéles

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marci
Keleti csemege
Keleti csemege

A keksz felét daráld le, a másik felét tördeld kisebb darabokra. Öntsd egy lábosba a tejszínt, és kis lángon olvaszd meg benne az étcsokoládét. Add hozzá a vajat, a cukrot, a rumar...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk