Húshoz:
60 dkg sertéskaraj
50 dkg burgonya
4 ek reszelt torma
5 ek liszt
2 tk keményítő
tej, amennyit felvesz
olaj a sütéshez
2 tojás
só, bors
Köret:
1 kg lisztes burgonya
2 fej fokhagyma
1 ek olivaolaj
kb. 1.5 dl tej ( amennyit felvesz)
5 dkg vaj
só, bors
A körethez a fokhagyma gerezdeket olajjal lekent fóliába csomagoljuk.180°C-on 60 perc alatt puhára sütjük.
Közben a húst megtisztítjuk, felszeleteljük, kiklopfoljuk, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
A megtisztított krumplit lereszeljük, kinyomkodjuk alaposan, majd összekeverjük a tormával, keményítővel, tojással és 2tk liszttel. Ízesítjük sóval és borssal. Ha sűrűnek találjuk, kevés tejjel lazíthatunk az állagán.
A húst elsőként lisztbe forgatjuk, majd bevonjuk a rösztivel. Bő olajban, közepes hőfokon, oldalanként 4-5 perc alatt pirosra sütjük.
A már megsült fokhagymákat kibontjuk a héjából, és szitán áttörjük, majd serpenyőbe tesszük. Hozzáadjuk a tejet, a vajat, sót, borsot, és addig melegítjük, míg a vaj felolvad.
A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, majd pürévé törjük. Hozzáadjuk a fokhagymás keveréket, és lassú tüzön felmelegítjük, jól elkeverjük.
A megtisztított zellert lereszeljük. A darált húst összekeverjük a zsemlemorzsával, a reszelt zellerrel, a finomra vágott zellerzöld felével, az apróra vágott zöldpaprikával és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet apró darabokra vágjuk és egy nagyobb lábasban az olívaolajon lepirítjuk. Közben sózzuk, borsozzuk. Félúton hozzáadjuk a kolbászt, a fokhagymát és a hagymát és tovább...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA rizst megmossuk, majd sós vízben megfőzzük. Egy másik edényben puhára főzzük a húst, leszűrjük és felszeleteljük. A húst és a zöldségeket összekeverjük a megfőtt rizzsel, majd fű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húshoz hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a tojást, majd fűszerezzük. Golyókat formázunk belőle, hőálló tálba tesszük, 180 fokon kb. 15 percig sütjük. Lereszeljük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű