3 doboz tejföl (3*175 g)
3 cs. vaníliás cukor
3 tojás
20 dkg cukor
1 citrom héja és leve
10 dkg vaj
25 dkg fodros nagykocka
4 dl tej
zsemlemorzsa
Tejfölt, cukrokat, tojást, citromot, olvasztott vajjal összekeverni, a tésztát és a tejet belefordítani, összekeverni. Jénait (1,9 l) vajjal kikenni és zsemlemorzsával körbeszórni. A masszát beleönteni és mehet a sütőbe közepes lángon (160-180 fok) 40-45 percre.
1. A tojásokat egy tálba ütjük, hozzáadjuk a sót és a borsot, összekeverjük. Hozzáadjuk a tejet, és az egészet jól összekeverjük. 2. Apránként hozzászitáljuk a lisztet, közben fol...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA gombát és a fokhagymát meghámozzuk. A gombát felszeleteljük, a fokhagymát összezúzzuk. Mindkettőt a felforrósított olajba forgatjuk, és megpirítjuk. Megsózzuk és borsozzuk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat gyúrd össze, majd csomagold folpackba, és tedd félre pihenni. Olajon pirítsd meg az apróra vágott hagymát, tedd rá a darált húst, és ízlés szerint fűszerezd sóv...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű